Felújítás

2023.09.21. 10:52

Lakossági kezdeményezésre újul meg a Kartács utca Debrecenben

A munkálatok várhatóan október elejéig tartanak.

Bekecs Sándor

A lakosok örülhetnek a fejlesztésnek

Forrás: Kiss Annamarie

Lakossági kezdeményezésre indult útjavítás a Kartács utca egy újabb szakaszán. A Debrecen 2030 program keretében az önkormányzat saját költségvetéséből végeztet aszfaltozási és vízelvezetési munkálatokat a Kartács utca 26. és a Patay István utca között.

debrecen, felújítás, fejlesztés, kartács utca, majer tamás
Majer Tamás önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

– Nagyon rossz állapotban volt már ez az útszakasz, esős időben megállt rajta a víz, az úthibák pedig csak még inkább lassították rajta a forgalmat. Ezek javítására burkolatfelújítást, padkarendezést végeznek itt a szakemberek, továbbá a csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítják – mondta a szeptember 21-i, csütörtök reggeli sajtótájékoztatón Majer Tamás önkormányzati képviselő.

debrecen, felújítás, fejlesztés, kartács utca
Forrás: Kiss Annamarie

A munkálatokra mintegy 17 millió forintot fordít az önkormányzat saját költségvetéséből, melynek eredményeként 130 méteren újul meg a Kartács utca. A munkálatok várhatóan október elejéig tartanak. Majer Tamás hangsúlyozta: korábban egy szakaszon szilárd burkolattal ellátták az utcát, de a jövőbeni cél a teljes utca aszfaltozása a biztonságos közlekedés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában