Útfejlesztés

2023.09.01. 09:52

A következő másfél hónapban még dolgoznak a Nagyerdei körúton

Újabb szakaszon újul meg az aszfalt a Sziget-kék közelében.

Bekecs Sándor

Már dolgoznak az úton

Forrás: Kiss Annamarie

Újabb üteméhez érkezett a Nagyerdei körút idei fejlesztése, ugyanis javában zajlanak az aszfaltozási munkálatok a Hadházi és a Martinovics utcák között. Debrecen önkormányzata mintegy 40 millió forintot fordít a fejlesztésre idei költségvetéséből – tudatták szeptember 1-én sajtótájékoztatón a helyszínen. 
Majer Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az érintett szakaszon teljesen megújul az aszfaltburkolat a következő mintegy másfél hónap alatt. – Így az itt élők is élvezhetik a város aszfaltozási programjának előnyeit. Régóta esedékes volt már a Nagyerdei körút megújítása – fogalmazott. 

Hozzátette: ez a fejlesztés nem csak a környéken élőknek, hanem azoknak a komfortérzetét is javítja, akik ezen az útvonalon közlekednek, turistaként keresik fel a Sziget-kéket, vagy az állatkertet és a vidámparkot.  

Debrecen Majer Tamás haon
Majer Tamás önkormányzati képviselő beszélt a részletekről
Forrás: Kiss Annamarie

Forgalmas nyár volt

– Ebben az ütemben mintegy 280 méteren újul meg a burkolat, mellette pedig tereprendezési munkálatokat is végeznek a szakemberek, hogy a Nagyerdő méltó formáját mutassa az őszi időszakban is – emelte ki. A beruházásra mintegy 40 millió forintot fordít az önkormányzat a saját költségvetéséből. A kivitelezés legkésőbb október 13-án ér véget.  

Kérdésünkre Majer Tamás elmondta, az idei évben ez lesz az utolsó útfejlesztés a választókörzetében, de bízik benne, hogy a következő évben újabb utak újulhatnak majd meg. 

Büszkén mondhatom, hogy tavasztól kezdődően folyamatosan az útjavításokról szólt az év: zajlottak munkálatok a Nagyerdei körúton kívül a Pallagi úton, a Móricz Zsigmond körúton, valamint tíz szilárd burkolattal nem rendelkező utcában is végeztek felülterítést, gréderezést

 – sorolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában