bokrétaünnep

2021.01.19. 14:10

Elérte legmagasabb pontját az épülő debreceni gyár

Kedden tartották a Sensirion üzemének bokrétaavatóját.

Debrecen, 2021. janur 19. Szcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnk-vezrigazgatja, Bugr Csaba, a MFB Invest Zrt. vezrigazgatja, Herdon Istvn, a Xanga Ventures Zrt. vezrigazgatja, brahm Lszl, a Sensirion Hungary Kft. gyvezetje, Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgrmester s Patrick Good, a Sensirion Holding AG igazgatja (b-j) a svjci Sensirion els, anyaorszgon kvli eurpai gyrtzemnek bokrtaavat nnepsgn Debrecenben 2021. janur 19-n. Elrte legmagasabb pontjt a 3,5 millird forintos beruhzssal pl tezer ngyzetmteres csarnok, amelyet a tervek szerint mjusra kszl el. A magas mszaki sznvonal zemben a svjci tulajdon elektronikai cg magyar lenyvllalata, a Sensirion Hungary Kft. tven fvel kezdi majd meg mkdst. MTI/Czegldi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Elérte legmagasabb pontját a Sensirion épülő debreceni gyára; kedden bokrétaavató ünnepség jelezte az újabb mérföldkövet a beruházásban.

A svájci, digitális mikroszenzorokat és mikroszenzorrendszereket termelő üzem alapkövét tavaly június 30-án tették le, és várhatóan idén nyáron készül el teljesen. Év végére 50 fő dolgozhat itt.

Fotó: Miskolczi János

„A mostani bokrétaünnep is jelzi, hogy Debrecen gazdasági fejlődését a pandémia sem állíthatja meg”

– jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester az eseményen. – A gyár tovább erősíti majd a város gazdaságiválság-tűrő képességét. Szenzorait az egészségipartól az autóiparig nagyon sok területen használják; a Sensirion Holding árbevételének 24 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítja, ez a kiemelkedő arány biztosítja, hogy termékei a világ élvonalába tartozzanak a jövőben is, Debrecen gazdasága és munkavállalói számára kiváló lehetőséget biztosítva a fejlődésre. Az alpolgármester felidézte: a városvezetés több mint húsz éve úgy döntött, hogy Debrecen gazdaságát a magas hozzáadott érték előállítására helyezi, ez jó döntésnek bizonyult.

Fotó: Miskolczi János

– A magas hozzáadott érték előállításának képviselője a Határ úti Ipari Park, mely 2016 óta innovációs tudományos technológiai park is. Húsz éve 40 hektáron indult, mára ezt megháromszorozta, ma 135 hektár a területe és 60 cégnek otthont, 6 ezer embernek pedig munkát ad.

„Ez a park és az ott dolgozók is megérdemlik, hogy környeztük is tovább fejlődjön; hamarosan felújítják az ide vezető utakat, jelzőlámpás csomópontok kialakításával teszik biztonságosabbá a közlekedést, és egy kerékpárút is készül, alternatív megközelítési lehetőséget kínálva. Ez a beruházás jelenleg közbeszerzés alatt van”

– mondta Barcsa Lajos.

Fotó: Miskolczi János

Összegzésként elmondta, hogy a pandémiás évben 566 új munkahelyet teremtett a városban 72 milliárd forintnyi befektetés, ugyanez 2015-ben 130 fő és 8 milliárd forint volt. Azt is kiemelte, hogy a Sensirion gyára debreceni cégek kivitelezésében készül.

Az eseményen elhangzott, hogy az épület többek közt korszerű szigeteléssel, hővisszanyelő rendszerekkel rendelkezik majd, és geotermikus energiát is használ, ami a termeléshez szükséges környezeti viszonyok kialakításában segít.

SzT

Borítókép: Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bugár Csaba, a MFB Invest Zrt. vezérigazgatója, Herdon István, a Xanga Ventures Zrt. vezérigazgatója, Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője, Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Patrick Good, a Sensirion Holding AG igazgatója (b-j) a svájci Sensirion első, anyaországon kívüli európai gyártóüzemének bokrétaavató ünnepségén Debrecenben 2021. január 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában