Közbeszerzés

2020.04.07. 20:10

Aquaticum: megsértették a pályázat titkosságát

A csatolt nyilatkozatokban olyan azonosító adatok voltak, melyek nem lehettek volna ott.

Fotó: Napló-archívum

Eredménytelen lett a debreceni Aquaticum Élményfürdő attrakciófejlesztésére kiírt közbeszerzés, mégpedig egy szokatlan ok miatt: a pályázók megsértették az előírt titkosságot. Minderről a Közbeszerzési Értesítő tájékoztatott a napokban.

Az élményfürdő 15 éve üzemel, és megérett a korszerűsítésre, fejlesztésre. Többek között újragondolt mediterrán dizájn, a napozóterasz „vizes családi kertté” alakítása, a közösségi terek korszerűsítése szerepel az elképzelésekben; a debreceni önkormányzat közbeszerzést írt ki a tervpályázatra.

A bírálóbizottság azonban a tervpályázatot eredménytelennek minősítette. Mint kifejtette, az önkormányzat (mint ajánlatkérő) a tervpályázati dokumentációban előírta, hogy „a pályázó felelőssége, hogy a benyújtott pályamű semmilyen, a pályázóra vonatkozó információt vagy adatot nem tartalmazhat, a titkosság követelményét nem sértheti!” Rögzítették továbbá, hogy „a pályaművet, az egyes munkarészeket névaláírással, jeligével, a szerzőkre utaló emblémával, jellel ellátni nem szabad, azok semmilyen, a szerzők vagy azok munkahelyére vonatkozó utalást nem tartalmazhatnak. A titkossági szabályt megszegő pályaművet a bírálóbizottság az értékelésből kizárja.”

Egyhangú döntés

Három budapesti székhelyű cég pályázott, azonban a benyújtott pályaművek mindegyike olyan nyilatkozatokat tartalmaz (tervezői nyilatkozat, nyilatkozat szabadalmi oltalomról, adatlap), melyek egyértelműen tartalmazzák az adott pályázó cégnevét, székhelyét, ezáltal a pályaművek benyújtói az ajánlatkérő (a bírálóbizottság szakértői) számára a pályaművek bontásával – a titkosítás feloldása nélkül – ismertté váltak.

A bírálóbizottság egyhangú szavazata alapján egyik pályázat sem vesz részt az értékelésben – áll a Közbeszerzési Értesítőben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában