Hivatalos megnyitó

2023.07.19. 21:11

Még legalább ötszáz évig legyen Campus Fesztivál!

Megtartották a tizenötödik Campus Fesztivál hivatalos megnyitóját.

Bekecs Sándor

Hivatalosan is megnyitották a 2023-as Campus Fesztivált

Forrás: Czinege Melinda

Szerdán elstartolt a 15. Campus Fesztivál, vasárnapig a hazai és a nemzetközi könnyűzenei élet legismertebb és legjobb előadói váltják egymást a színpadokon, emellett számos interaktív program, kikapcsolódási és szórakozási lehetőség, stand várja az érdeklődőket Debrecen egyik legismertebb nyári rendezvényén. 

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője, a fesztivál szervezője köszöntőjében bejelentette: a már hagyományos jótékonysági gyűjtésükön míg tavaly 6,7 millió forint gyűlt össze, addig idén mintegy 12 millió forintot tudnak átutalni a támogatott szervezeteknek. 

– Tizenötödik alkalommal rendezzük meg a Campus Fesztivált a városban. Rengeteg minden történt a városban az elmúlt másfél évtizedben, amelyből kiemelném, hogy egyre nívósabb az a partneri kör, amely a Campus mögé állt és tesz meg mindent, hogy ez a rendezvény egyre minőségibb és népszerűbb legyen – fejtette ki Papp László polgármester. Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője az ország legszebb erdejében, az ország legjobb fesztiválján köszöntötte a vendégeket. 

Hajrá, Debrecen, hajrá, Debreceni Egyetem! Még legalább ötszáz évig legyen ez a fesztivál, s kívánom, jövőre legalább 350 ezren legyenek itt

– mondta Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke. Szilvássy Zoltán rektor úgy fogalmazott, a szervezők bevezettek egy új jogi kategóriát a szerzett jog mellé: ez pedig a szerzett kötelesség. – Ez a szerzett kötelesség pedig az, hogy mi megszervezzük ezt a fesztivált, önök pedig eljöjjenek, és érezzék jól magukat – mondta. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja pedig kiemelte:

az ország legnagyobb magyar kézben lévő, s leginkább magyaroknak szóló fesztiválja a Campus Fesztivál, ami a debrecenieké.

A felszólalók mellett a résztvevőket köszöntötte még Harangi Emil, a Metal-Sheet képviseletében, Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatója, valamint Páll László, a fesztivál technikai igazgatója. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában