Campus Fesztivál 2023

2023.08.05. 11:41

Megvannak a számok, ennyivel turbózta fel a debreceni idegenforgalmat az idei Campus

Az is megvan, melyik két országból jöttek a legtöbben a debreceni fesztiválra.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Rengeteg vendéget vonzott az EFOTT és a Campus Fesztivál - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szombaton az MTI-vel.

A közlés szerint az eredetileg Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójaként elindult EFOTT-nak idén is Sukoró adott otthont, ahol július 12. és 16. között közel 9 ezer vendégéjszakát töltöttek a csaknem kizárólag belföldi vendégek (99 százalék).

A július 19. és 23. között megrendezett debreceni Campus Fesztivál öt napja alatt a város szálláshelyein a vendégek 82 százalékát a magyar vendégek adták.

Az azon a hétvégén regisztrált 15 ezer vendégéjszaka 11 százalékkal múlta felül az egy évvel ezelőttit - jelezték.

A közlemény szerint az ötnapos esemény turisztikai forgalomra gyakorolt hatását még inkább mutatja, hogy a fesztivált megelőző hétvégéhez képest a Campus idején 43 százalékkal nagyobb vendégéjszaka-forgalmat könyvelhettek el a városban a szálláshelyek.

Debrecenben a megelőző héthez képest 6 százalékponttal, 24 százalékra emelkedett a 25-34 éves vendégek száma.

A Campus idején a fiatal felnőtt generáció „dominálta” a forgalmat (43 százalék), további 20 százalékot pedig a 35-44 évesek tettek ki.

A rendezvény az egynapos kül- és belföldi látogatók számát is dinamikusan növelte, az előző héttel összehasonlítva számuk a belföldi vendégek esetén 23 százalékkal bővült - fűzték hozzá.

A fesztivál a külföldi turisták számára is vonzó programnak bizonyult ezen a hétvégén, a legtöbben Izraelből, valamint Németországból érkeztek a cívisvárosba

- olvasható az MTÜ közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában