HAON - Jegyzet

2012.06.01. 07:14

Nézőpont: Stadiont, de azonnal!

<em>Kifütyölték Orbánt Debrecenben! Kósát meg kétszer! A miniszterelnököt a szombati Loki-Hali meccs után a díjátadás előtt. Ugyanekkor Debrecen polgármesterét is, de ő a főtéren, az össznépi örömködés előtt szintén megkapta a füttykoncertet.</em> <strong>Kovács Zsolt jegyzete.</strong>

Kifütyölték Orbánt Debrecenben! Kósát meg kétszer! A miniszterelnököt a szombati Loki-Hali meccs után a díjátadás előtt. Ugyanekkor Debrecen polgármesterét is, de ő a főtéren, az össznépi örömködés előtt szintén megkapta a füttykoncertet. Kovács Zsolt jegyzete.Szerintem ez Orbánnak ugyancsak kijutott volna, ha akkor ő is megjelenik a színpadon. A nemtetszés helyszíne, a közege nem véletlen. Futballszurkolók ezrei, tízezrei, akik igencsak várják a stadiont, és enyhén szólva megalázónak, ők magukat pedig megvezetettnek tartják amiatt, hogy most éppen Nyíregyháza felé, ha pedig csoportkörösek lesznek, akkor Győr vagy Kolozsvár irányába kell „kuncsorogni” a BL-meccsek miatt. Ahogy szigorodnak az odaillő szabályok, lehet, két év múlva már bajnokira sem lesz alkalmas a Loki mostani játéktere.

Lesz-e akkorra stadion? Na, ez az, amiért leginkább kapták a füttyöt a politikusok. Elszállt a bizalom, elillant a hit. 2009-ben Orbán Loki-sállal a nyakában 2012-re ígért stadiont Debrecennek. Kósa szintúgy. 2012 közepe közeleg, és koncepció már van. Tervek – mondják – hamarosan lesznek, és 2014 tavaszán Loki–Barca stadionavató meccs – ígérik, mert a stadionra kormánygarancia van. Csakhogy, amit a politikusok ígérnek, azt már igen jól ismerhetik a drukkerek. Például 2009-ből.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!