Finn módszerrel ellenőriztek Hajdúböszörményben

Finn módszerrel ellenőriztek Hajdúböszörményben
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – A rendőrök célja az ittas gépjárművezetők kiszűrésére volt – adta hírül a police.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség nagy hangsúlyt fektet az ittasan, illetve bódult állapotban vezetők forgalomból való kiszűrésére.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság illetékességi területén augusztus 28-án úgynevezett finn módszeres ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök – áll a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Az ittas járművezetők kiszűrését célzó akció lényege, hogy egy előre kijelölt helyen több rendőr bevonásával rövid időre leállítják a járműveket, és elvégzik az összes arra közlekedő autós alkoholteszteres ellenőrzését. Amennyiben felmerül az ittasság gyanúja, az érintett sofőr ellen eljárást kezdeményeznek.

A tájékoztatás szerint a rendőrök az ellenőrzés során több mint 80 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. Vele szemben eljárást kezdeményeztek a rendőrök.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés