Teqball

2024.04.30. 17:57

Izgalmasan alakult a Debreceni SZC Teqball Bajnokság, amelyre még a világbajnokok is kilátogattak – fotókkal, videóval!

Magyarországon először rendeztek teqball-ligát a középiskolás diákoknak. A Debreceni SZC rendezvényén a jó hangulatból és a végletekig kiélezett találkozókból sem volt hiány.

Tóth Huba Elemér

Izgalmas meccsekből nem volt hiány, sokszor nüanszok döntöttek

Fotó: Czinege Melinda

Kedden a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tornatermében rendezték az I. DSZC Teqball Bajnokság döntőjét, amelyre a Haon is kilátogatott. Magyarország első középiskolai teqball-ligájának a záróeseményét nagy érdeklődés övezte, a verseny rendkívül izgalmas mérkőzéseket is láttunk.

A Debreceni SZC bajnoksága nagy csatákat hozott

A tornán a DSZC minden intézménye részt vett a legtehetségesebb tanulóival. A férfi páros versenynek a fináléjában a „ Mechwartosok” (Almási Zoltán és Rajna Zalán) a Debreceni SZC Irinyi János Technikum duettjével (Lovas Regő és Nagy Olivér) mérték össze a tudásukat. Noha az első szettben a fekete dresszben játszó házigazdák bizonyultak jobbnak, ellenfelük aztán egyenlített, így egy döntő játszmában meccseltek. Az összecsapás során hol egyik, hol másik fél vezetett, végül nüansznyi különbséggel az „Irinyisek” diadalmaskodtak. A találkozó után a főszereplők a portálunknak megfogalmazták az eseményről szőtt gondolataikat.

Cm20240430_Teqball_Mechwart_HAON (18)
Almási Zoltán (balra) és Rajna Zalán a döntőben egy hajszállal maradt alul

Jól érezték magukat

A DEAC-ban pallérozódó Almási Zoltán kiemelte, nagyon jól éreztük magukat annak ellenére is, hogy csak a második helyen végeztek. – Számítottunk rá, hogy majd a fináléba jutunk, ez volt a célunk, amit el is értünk. Sajnáljuk, hogy a végén kikaptunk, nagyon kicsin múlott a végső siker – fogalmazott.

A szintén labdarúgó múlttal rendelkező Rajna Zalán elmondta, hogy szeretnének a jövőben még teqball-meccseket játszani, s végül megköszönte az iskolatársainak, akik oldalról végig szurkoltak.

Cm20240430_Teqball_Mechwart_HAON (5)
Gál Olivér (balra) és Lovas Regő
Fotó: Czinege Melinda

A végső győzelemig meneteltek

A győzelem után Nagy Olivér azt ecsetelte, hogy a vártnál jóval jobban meneteltek. – Megilletődötten kezdtük a versenyt, de a csoportmeccsek során akkora lendületet vettünk, hogy meg sem álltunk a döntőig. 

Ez volt az első teqball bajnokságunk, ahol részt vettünk, de bizonyára nem az utolsó. Kemény nap volt, néha nem a megfelelő döntéseket hoztuk, ám végül remekül összeszedtük magunkat. A Vámospércsben focizok, amely megkönnyítette a felkészülést, de Regővel múlt héten külön is gyakoroltunk. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy mi lettünk a bajnokok

– tette hozzá.

Csapattársa, Lovas Regő is úgy érezte, hogy egy tartalmas napon vannak túl, összességében pedig mindennel elégedettek. – Köszönjük a szervezők munkáját, nagyon jó, hogy részt vehettünk ezen az eseményen. Hál’istennek sikerült behúzni a végső győzelmet. 

Úgy voltunk vele, hogy nyerjünk két meccset, és akkor már boldogok leszünk. Az, hogy meg is nyertük a tornát, hab a tortán. Gratulálok az ellenfeleinknek, ők is nagyon ügyesek voltak. Remélem még a későbbiekben is lesz hasonló kezdeményezés

– zárta mondandóját.

Cm20240430_Teqball_Mechwart_HAON (23)
Hazánk világbajnokai is megmutatták mit tudnak
Fotó: Czinege Melinda

A verseny után hazánk világbajnokai – Kota Gabriella, Ács Krisztina Katz Balázs, Bányik Csaba – vegyes párosban tartottak egy bemutatót, majd az eredményhirdetés következett.

A sportolás az egészséges életmód egyik alappillére 

A záró ceremónián Barcsa Lajos alpolgármester mondott beszédet. Azzal kezdte, hogy korábban több labdarúgó-mérkőzésen is részt vett, és bár nagyon szereti a sportágat, a technikai kivitelezéssel olykor meggyűlt a baja.

Cm20240430_Teqball_Mechwart_HAON (33)
Barcsa Lajos is gratulált a középiskolás sportolóknak
Fotó: Czinege Melinda

– Nagyon örülök annak, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum a magáénak érzi, hogy ehhez hasonló rendezvényeket szervezzen. A DSZC-vel együttműködve a város arra törekszik, hogy a diákoknak minél teljesebb életet adjon – mondta.

 Az alpolgármester arról is beszélt, hogy szeretnének olyan munkahelyeket szolgáltatni, amely által szívesen maradnak a cívisvárosban, ahol később családot is alapíthatnak.

Szót ejtett a Főnix Lakásprogram előnyeiről, valamint a már több mint 66 ezer embert bevonó Mozdulj, Debrecen! program fontosságáról is. Hozzátette, hogy abban is érdekeltek, hogy Debrecenben minél több sportlétesítmény megújuljon. 

Célunk, hogy a városban dolgozók jól érezzék magukat, és a lakosság minél egészségesebb legyen. Ebben nagy jelentősége van a sportnak, így a teqballnak is

– fogalmazott.

Az esemény zárásaként Barcsa Lajos mellett a díjakat Tóth Tamás, a Magyar Teqball Szövetség főtitkára, valamint Szilágyi Sándor a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában