Nem tudták megmenteni

2024.05.21. 20:29

Elpusztult Sanyi, Békéscsaba közkakasa

Sanyi kakast május elején támadták meg, sajnos végül nem sikerült megmenteni az életét.

MW

Sanyi, Békéscsaba közkakasa hétfő délután pusztult el

Fotó: Facebook / beol.hu

Elpusztult Sanyi, a híres békéscsabai kakas. Sanyi a békéscsabai Fekete-tanyán lehelte ki a lelkét, a tanya résztulajdonosa, Fekete Vanda ölében.

Sanyi gazdájától szökött meg eredetileg, és ezután évekig a békéscsabai Munkácsy téren lakott, a környékbeliek nagyon szerették, etették, itatták a szárnyast, senkit sem zavart az állat. Ám néhány hete megtámadták a kakast, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy később hiába tettek meg érte mindent, sajnos nem lehetett már megmenteni.

Sanyi, Békéscsaba közkakasa hétfő délután pusztult el, Fekete Vanda ölében
Fotó: beol.hu / Bencsik Ádám

Elpusztult Sanyi, Békéscsaba közkakasa

A hírről a Sanyinak létrehozott közösségi oldalon számoltak be hétfőn.

Sanyi kakas tegnap délután a kezeink között ment el.
Sanyi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a gondozói, néhány napja már lehetett sejteni, hogy a kakas élete végéhez ért. Gyengélkedik, már fent lakik a teraszon és egy fotelban érzi jól magát. Hallgatva a madarak csicsergését, pihen. Úgy gondolom, a segítség későn érkezett, már nem tudjuk őt megmenteni. Annyit tehetünk, hogy szeretettel gondozzuk, amíg végleg meg nem pihen – írták.

Fekete Vanda a beol.hu-nak elmesélte, hogy vasárnap délután is látszott már, hogy Sanyi kakas hamarosan örökre lehunyja a szemét.

Nem evett, nem ivott, nem kukorékolt, teljesen össze volt esve, és a lakóhelyéről mindenképpen be akart jönni a lakásba. Ittléte alatt folyamatosan adtuk neki a felírt gyógyszereket, gyógykészítményeket, vitaminokat, de sajnos, az állapota romlott. Hétfőn délután a fotelben ültem, Sanyi az ölemben volt, ott aludt el örökre

 – nyilatkozta Fekete Vanda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!