Debrecen hírei

2018.12.29. 14:16

Így startolt el az idei nyár

Hajdú-Bihar - Visszatekintő: a forró hónapok nem szűkölködtek programokban, koncertek, szabadtéri mulatságok sorjáztak.

Hajdú-Bihar - Visszatekintő: a forró hónapok nem szűkölködtek programokban, koncertek, szabadtéri mulatságok sorjáztak.

A harmadik negyedév szó szerint „lófuttában” indult: az 52. hortobágyi lovasnap színes programkavalkáddal, tárt karokkal fogadta a pusztára érkezőket. Több mint fél évszázad bizonyítja, hogy a rendezvény komoly értéket képvisel, amit érdemes megőrizni, továbbadni. A sokak által ismert eseménnyel párhuzamosan lehengerlő randevút tartottak Balmazújvároson, ahova több száz kétkerekű érkezett a hagyománynak számító motorosfesztiválra. A kisvárosban a júliusi hónap igazán pörgősnek bizonyult, régmúlt idők harctéri hagyományait keltették életre a II. Bakafesztiválon, ahol az érdeklődőket a veterán harci járművek csábították el.

Kétszázötven program négy nap alatt – ezt nyújtotta számokban a Campus Fesztivál a bulizni vágyóknak. Ennek ellenére, aki ellátogatott Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényére, az biztosan nem a számokra emlékszik vissza, hanem Akon és a Scooter őrületes bulijára. A forró júliusi hónap végén a Nagyerdei Kultúrpark állatkerti dolgozói egy új kis életnek örvendezhettek, hiszen pápaszemes pingvin kelt ki; a fiókát Perjámos névre keresztelték.

Nincs lehetetlen küldetés

Időközi polgármester-választást tartottak Balmazújvároson augusztusban; Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal nyert, így a hajdú-bihari település új polgármestere lett. Az idei virágkarnevál színpompás felvonulással és telt házas arénashow-val kápráztatta el a vendégeit. A nagyrendezvényen emellett gasztronómiai újdonsággal is előrukkoltak: a debreceni mézeskalácsosság hagyományát öregbítve született meg Debrecen város tortája. Azoknak sem kellett szomorkodniuk, akik a felvonulások helyett inkább a vadászat világában merültek volna el, hiszen idén is megtartották a XXVI. Hajdú-Bihar Megyei Vadásznapot, amelynek Tiszacsege adott otthont.

Már szeptember elején, csaknem 8500 kilométer megtétele után hazaérkezett a négy debreceni fiatal, akik Trabantjukkal megmutatták, hogy nincs lehetetlen küldetés.

Pörgős és látványos

Augusztus végén immár harmadszor rendezték meg a yoUDay elnevezésű aréna­show-t a Nagyerdei Stadionban. A Debreceni Egyetem pörgős, látványos bulija az egyetemi polgárok közösségét hivatott erősíteni.

HBN


[related-post post_id="4092378"]

[related-post post_id="4091422"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!