Nézőcsúcsot hozott a yoUDay: több mint 22 ezren buliztak a Nagyerdei Stadionban

Akt.:
Nézőcsúcsot hozott a yoUDay: több mint 22 ezren buliztak a Nagyerdei Stadionban
© Fotók: Derencsényi István
Debrecen – A küzdőtér is megtelt a Debreceni Egyetem tanévnyitó show-ján a Nagyerdei Stadionban. Több mint 22 ezren ünnepelték együtt a régió tudásközpontját – olvasható az egyetem közleményében. A yoUDay-t már harmadik alkalommal rendezte meg a felsőoktatási intézmény.

A Debreceni Egyetem célja az egyedülálló, világszínvonalú programmal a közösségépítés mellett az egyetem ismertségének növelése, sokszínűségének, széles képzési kínálatának, eredményeinek és ipari partnereinek felvonultatása, a felvételizők élményszerű megszólítása. A látványos stadionshow 70 méteres színpadán az Animal Cannibals felvezetésével a legnépszerűbb hazai popzenészek, Ákos, Majka, Horváth Tamás, a DEAC sportolói és 300 táncos követték egymást.

ye (1)Fotó: Derencsényi István

A több száz négyzetméternyi kivetítőn pedig feltűntek a 14 egyetemi kar képviselői, a térségbe betelepülő vállalati partnerek és az egyetemi köznevelési intézmények. A koncertblokkok között a zenés-táncos egyvelegek alatt archív felvételek segítségével idézték fel Debrecen és az egyetem elmúlt több mint száz évét, híres diákjait.

ye (2)Fotó: Derencsényi István

A kétórás világszínvonalú színpadi show szervezésében és lebonyolításában mintegy ezren vettek részt – közölte Bács Zoltán kancellár.

Bognár István Ádám a hallgatói önkormányzat elnöke pedig arról tájékoztatott, hogy az esti stadionshow-t felvezető kiegészítő programok is sikeresek voltak, a yoUDay már hetek óta lázban tartotta a hallgatókat.

Az egyetem napját látványos lézershow és tűzijáték zárta.

– Debreceni Egyetem –


Debrecen - A Campus szervezői bebizonyítják, hogy nem csak a szórakoztatásról szól a fesztivál. Az idei Campus Fesztivál a jó programok és a felhőtlen bulizás mellett az összefogásról is szólt. A nagyerdei eseményen közel négymillió forint gyűlt össze, ennek köszönhetően jött létre a kivételes...

Debrecen - Hétfőn kezdődött, és péntekig tartott a Debreceni Egyetem gólyatáborának második felvonása. Öt napig az ismerkedésé, a közösségépítésé és a bulié volt a főszerep a Kossuth Kollégiumok közötti téren. Tizennégy kar részvételével és csaknem 3200 résztvevővel rendezte meg ebben az évben a ...