Tiszacsege hírei

2018.06.26. 13:48

A hajó és a komp volt a fókuszban Tiszacsegén

Tiszacsege - Kiss László hajóskapitánynak komoly érdemei vannak a turisztika fellendítésében.

Tiszacsege - Kiss László hajóskapitánynak komoly érdemei vannak a turisztika fellendítésében.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt kedden délelőtt a tiszacsegei kompkikötő. Az esemény középpontjában Kiss László, a Csege kirándulóhajó kapitánya, valamint a múlt évi jeges árvízben megsérült, majd teljesen felújított komp állt. A résztvevők megismerhették Kiss László hajóskapitányi életéről szóló könyvet, amely a napokban jelent meg. Mint azt a találkozón hangsúlyozták, Kiss Lászlónak óriási érdemei vannak a tiszacsegei turisztika fellendítésében.

A találkozón előadások hangzottak el a csegei kompközlekedésről. Megtudhattuk, hogy a folyóvízi átkelőt az állatok egyik partról a másikra szállítására építették annak idején, majd a kompot a megváltozott igényeknek megfelelően többször is modernizálták. Ma már lényegében menetrend nélkül, az igényeknek megfelelően közlekedik a vízi alkalmatosság.

Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere ismertette a városa előtt álló szép fejlődési perspektívát. – Sportcsarnok épül, megtörténik az iskola energetikai korszerűsítése, rendbe tesszük a városközpontot, városrehabilitációba kezdünk és hamarosan átadjuk a műfüves pályát – sorolta a városvezető.

HBN


[related-post post_id="3815059"]

[related-post post_id="3866491"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!