szon-sportoldal

2008.09.01. 15:10

Becsben tartott mesterhármas

<p>Ő a második. Mármint azon nyíregyházi labdarúgó, aki az élvonalban egyetlen meccsen három gól elérésére volt képes. Bizonyos értelemben viszont mégis csak az első. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/becsben-tartott-mesterharmas/cn/szon-news-km_01-20080901-025255"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Hiszen Bogdan Apostu szombaton, a REAC ellen klasszikus mesterhármast jegyzett, míg 2000 őszén Ruszlan Csernijenko Honvéd ellen elért triplája közé egy vendéggól (Piroska Attila jegyezte) is befért.
Így vagy úgy, de a 26 éves román támadó nagyot alkotott a rákospalotaiak ellen 4–0-ra megnyert bajnokin. Különösen, hogy a kiváló teljesítménynek baljós előzményei voltak.

– A pénteki edzésen összeszedett vállficamom olyan súlyosnak bizonyult, hogy csak saját felelősségre, rögzítőkötéssel és fájdalomcsillapítókkal vállaltam a játékot – mondta a Nyíregyháza Spartacus csatára, a szombati meccs hőse.

– Sokat köszönhetek az egészségügyi stábnak valamint Feri Attila erőnléti edzőnek, akik játékrakész állapotba hoztak. Három gólt szereztem ugyan, de nem mondhatnám, hogy a sérülésem igenis zavart a játék közben, hiszen folyamatosan sajgott a vállam, és az ütközések sem estek túl jól. Ezzel együtt örülök neki, hogy kijött a lépés, annak pedig külön, hogy mindez a meccsen jelenlévő szüleim szeme láttára történt. Az sem titok, hogy nagyon hálás vagyok a szakmai stábnak a bizalomért, hiszen az első három mérkőzésem nem sikerült túl jól, de Révész Attiláék bíztak bennem, és erről sem feledkeztem meg a gólörömeim alkalmával.

Apostut az elmúlt három meccsen ötször ölelhették keblükre a társak, ha így halad akkor bizony megdöntheti az egy bajnoki idényben szerzett nyíregyházi gólrekordot, amit a horvát Marijan Nikolic tart tíz találattal (2004/2005).

– Az ideérkezésem után tíz gólt „vállaltam”, ahogy most állok, csalódás lenne, ha nem tudnám túlteljesíteni a tervemet – így Apostu. – Persze, nem az a fontos, hogy én legyek eredményes, hanem a csapat. Kérdezték, nem bántam-e meg, hogy kettő nullnál kialakult nagy helyzetemnél nem a befejezést választottam, hanem a végül lesgólt szerző Bárányos Zsoltot. Erre azt mondom, cseppet sem, hiszen mindegy ki szerzi a gólt, meg aztán én is kaptam gólpasszt „Baritól”, csak ezen a meccsen kettőt, illetve Kecskeméten is egyet.

Apostu a jelek szerint érzi a kaput így nem lennénk meglepve, ha pályafutása során már előfordult vele, hogy mesterhármast szerzett.

– Négy a gólrekordom, a román élvonalbeli bajnokságban az UTA Arad színeiben a legutóbbi bajnok, Bajkonok Ligája-főtáblás CFR Cluj, vagyis a kolzsváriak ellen találtam be ennyiszer – vallott színt a támadó. – Három gólt már többször szereztem, persze a mostani is becsben tartom, hiszen nyíregyháziként ez volt az első ilyen alkalom.

Heti program

A válogatott Dánia elleni szombati vb-selejtezője miatt bajnokit nem játszik a héten a Szpari, ám kétszer így is pályára lép. Szerdán a Magyar Kupában a Bőcs vendége lesz a csapat, pénteken délelőtt pedig Debrecenben játszik edzőmeccset a Lokival.

Kapcsolódó cikkek:

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!