szon-sportoldal

2008.06.26. 09:29

Szatkéék érettségi találkozója

<p>A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó szünnapján, szombaton sem maradnak futball nélkül a sportág nyíregyházi barátai. Újra pályára lép ugyanis a Nyíregyházi FC 1998-as csapata.</p>

Amely éppen tíz esztendővel ezelőtt szerzett bajnoki címet az akkor igen erősnek mondható egycsoportos másodosztályban, az NB I. B-ben.

A gárda akkori vezetőedzője, Őze Tibor gondolta úgy, hogy méltó módon kellene megünnepelni a jubileumot, így hónapokkal ezelőtt belefogott egy gálamérkőzés szervezésébe, amelyen egykori tanítványai a szomszédvár, örök riválisnak mondható DVSC hasonló korú játékosaiból álló örefiúiai (mint például Téglási Gábor, Vadicska Zsolt, Madar Csaba, Sándor Csaba, Ulveczki Zoltán, Bücs Zsolt, Selyem Nándor) ellen lépnek pályára. Amikor a beharahgozó írása kapcsán felvettük a kapcsolatot Őze Tiborral, ugyanúgy kezdtünk, mint tíz éve, vagyis a tréner csapatot hirdetett.

Vadon – Barna, Cap, Szatke – László, Kondora, Karkusz, Göncz – Bessenyei – Takács, Kirchmayer – sorolta a szombati kezdő tizenegyet a mester. – Sajnos, nem tudom teljes mértékben a 98 tavaszi alapcsapatomat a pályára küldeni, mert néhányan, elsősorban az idegenlégiósok nem tudnak résztvenni az összejövetelen. Így aztán távolmarad az akkori házi gólkirályunk, Milos Janics valamint Valerij Capatina és Vladimir Milosevics is, az Angliában élő Kiss György hazatérésére sincs túl sok esély és az őszi szezonban érintett Németh Gyula valamint Lahos Sándor sem tud eljönni egyéb elfoglaltsága miatt. A kezdőkön kívül eljön még Balázsy, Koltai, Unchiás, Bozai és Varga is, rájuk számíthatok majd a kétszer harminc perces mérkőzés során.

Megkerülhetetlen a kérdés: az edzői pályafutása leghosszabb (1997-2000) és legsikeresebb (bajnoki cím a másodosztályban, kétszeri biztos bentmaradás az élvonalban) időszakát Nyíregyházán töltő trénert mennyire kerítette hatalmába a nosztalgia, amikor a mérkőzés szervezésébe kezdett?

– Olyan ez az egész, mintha a tíz éves érettségi találkozónkra készülnénk – beszélt az érzéseiről Őze Tibor. – Elvitathatatlan, része vagyunk a nyíregyházi futballtörténelemnek, ezzel most, amikor a meccsre készültem is szembesültem. Külön büszke vagyok a hazai sorozatunkra, hiszen az első fordulóban, a Szolnok ellen játszott 1–1 után a következő tizennyolc mérkőzésünket mind megnyertük a Városi Stadionban. Három-négyezer szurkoló rendszerint jelen volt a mérkőzésen, a hajrában nyolc-tízezren is szorítottak értünk a lelátón. Bízom benne, hogy közülük sokan eljönnek szombaton is.

Török bíró

A találkozó hivatalosan a Zilahi József-emlékmérkőzés titulust viseli, de a többi egykori támogatóról sem feledkeznek meg a szervezők. A meccs előtt emléktáblát avatnak a csapat tiszteletére, a lefújást követően valamennyi játékos névvel elátott mezt vehet át. A mérkőzést Török Károly egykori NB I-es játékvezető dirigálja, aki nemzetközi hírű futsal játékvezető.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!