szon-sportoldal

2008.06.18. 19:12

A Dráva elmosta a Tiszát a döntőben

<p>A Dráva-csoport nyerte a labdarúgó UEFA Régió Kupát, miután a döntő visszavágóján is legyűrte a Tisza-csoport válogatottját. A dunántúliak kettős győzelemmel diadalmaskodtak.</p>

Elvégre az első, egy hete Kisvárdán rendezett összecsapáson 3–2-re felülmúlták a Szilágyi Bertalan, Kocsis János páros által irányított alföldieket.

Nagyatádon nagyszerűen előkészített pályán estek egymásnak a csapatok – a húszadik percig a vendégek irányítottak, három tiszta lehetőséget puskáztak el, a büntetés nem maradt el: a házigazda az első adandó alkalommal vezetést szerzett.

A 22. minutumban kapott gól megfogta a látogatókat, miközben a kontratámadásokkal operáló hazaiak a szünetig még háromszor betaláltak. Bármily furcsa: a helyzetek alapján a „Tisza” akár fordíthatott volna a második félidőben – de csak szépíteni sikerült.

UEFA Régió Kupa döntő, visszavágó
Dráva-csoport–Tisza-csoport 6–2 (4–0)
Nagyatád, 200 néző, v.: Kiss N. Dráva-csoport: Gyenes (Tánczos) – Laki (Polgári), Vida, Kiss J., Bagarus – Csende, Prucsi, Burucz, Márki (Nagy B.) – Hencz (Somodi), Kiss B. (Brevoszki). Edző: Bözsöny János.

Tisza-csoport: Papp G. – Dolhai, Kántor Zs., Ricsei, Tősér – Németh A. (Fejes), Cseke, Vicikó (Murák), Lovas – Spekker, Balázsi (Haburcsák). Edző: Szilágyi Bertalan.
Gól: Hencz 2, Márki, Kiss B., Polgári, Somodi, illetve Spekker 2.
Összesítésben 9–4-re diadalmaskodott a Dráva-csoport.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!