szon-sportoldal

2008.05.08. 12:05

Akimova: Még egy aranyra vágyom!

<p>Natalja Akimova mindent tud a röplabdáról, amit egy klasszis feladótól elvárható. Bámulatos megoldásokra képes negyven évesen is.</p>

A Betonút-NRK Nyíregyháza elődje, a Szakszig-NRK vetette ki a hálóját a kilencvenes évek végén Akimovára, az akkor még éppen harmincon túli ukrán előkészítőre. Az azóta eltelt szűk évtizedben sikert sikerre halmozott a szabolcsi megyeszékhelyen, közben játszott Szerbiában és Horvátországban, visszatérése óta is markáns egyénisége a csapatnak, ahol Erdősnével a magyar mezőnyben extra párt alkotnak a pályán.

– Nehéz lenne összeszámolni, hogy hány bajnoki címet és kupagyőzelmet szereztem eddig. Annyi bizonyos, hogy a Szokol Kijevvel bajnok lehettem, az Uzsicével bajnok és kupagyőztes voltam, a Rijekával kupát nyertünk, Nyíregyházán pedig egymást érték a bajnoki és a kupasikerek. Nagyon szeretném, ha csütörtök este újabb aranynak örülhetnénk.

Amikor kedden láttam, hogy a Vasas már ünnepre készül, nekem még nagyobb pluszt adott. Most sem készülünk, elég ha improvizálunk a győzelem után. Ellenfelünk képes arra, hogy feltámadjon, nekünk pszichológiai kérdés, hogy rendben legyünk. Jöjjenek és szurkoljanak nekünk!

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!