szon-sportoldal

2008.04.10. 17:07

Örömet okoz a közös kocogás

<p>Az 5. Michelin Hungária Futófesztiválig (május 31., rajt 16 órakor) már igen rövid az idő, de azoknak, akik indulni szeretnének még most sem késő elkezdeni a felkészülést erre a nagyszerű, nem csak a futásról szóló eseményre.</p>

A különböző programok mellett azonban az együtt futás, kocogás öröme nem helyettesítő mással. Még a rövidebbik táv, az 5000 méter lefutására, teljesítésére is készülni kell! Persze nem az „öreg motorosokról” van szó, nem azokról, akik már egy nap edzés kihagyást is nehezen élnek meg, akik, úgymond „életfogytiglani” mozgásra vannak ítélve, (nekik a 10 000 méteres táv javasolt).

Azoknak kell készülniük már a rövidebbik távra is, akik talán az iskolai testnevelési órán mozogtak utoljára tervszerűen és szervezetten. Vagy azoknak, akik egykoron maguk is versenyszerűen sportoltak, de már régen a szögre akasztották a focicsukát, az edző-, vagy tornacipőt. Azoknak, akik az utolsó mozgásélményeik óta bizony nemigen mozogtak, akik ma már a párszáz méterre lévő munkahelyükre is gépkocsival közlekednek, nem is beszélve a bevásárlóközpontokba megtett „túráikról”.

A következő hetekben az ő számukra közlünk egy felkészülési menetrendet, aminek segítségével garantáltan teljesíteni tudják majd a Michelin-futás penzumát. Elsőként az alapokról, az idő- és ruhaválasztásról essék szó. A reggeli időpontot a koránkelők számára javasolt, a hajnali kocogás a jó mentális állapot legjobb napi biztosítéka. Az esti időpont mellett a jobb napi munkabeosztás szól.

A sportruházat terén ma már óriási a kínálat. Mindenki megtalálja a szükségleteihez, az igényeihez és nem utolsósorban a pénztárcájához igazított márkát. Edzőcipőt, megfelelő (lehetőleg pamut) zoknikat, melegítő alsó-felsőt, pólókat (rövid és hosszú ujjú) viseljünk. Nem árt, ha tisztában vagyunk a pulzusmérés jelentőségéről, és ha ezek így együtt rendelkezésre állnak, akkor belevághatunk a programba, amit hamarosan részletenként közlünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!