szon-sportoldal

2008.04.18. 13:12

Nyugtató hatású lenne a siker

<p>Egy hónapja nyert utoljára a Baktalórántháza a labdarúgó NB II. Keleti-csoportjában.</p>

Az életben maradásért hajtó sereghajtó érkezik szombaton Baktalórántházára: a Mezőkövesd lesz a vendég 17 órától a labdarúgó másodosztály soros fordulójában.

– Nincs mit szépíteni, győzelemre törünk, nyugtatólag hatna számunkra egy siker. Tudjuk, hogy ellenfelünk az utolsó szalmaszálat megragadná, nekünk viszont illene véget vetni egy rossz sorozatnak – taglalta Kovács János, a Baktalórántháza edzője. – Az elmúlt négy fordulóban mindössze egy pontot szereztünk, két utóbbi hazai meccsünkön egyaránt 1–0-ra kaptunk ki.

Ezen már nem változtathatunk, nem is rágódunk rajta, sokkal inkább előre tekintünk. Szüksége van a csapatnak a sikerélményre. Tisztában vagyok azzal, hogy a Mezőkövesdnél az edzőváltás óta Huszák Gézával nyertek Jászberényben, ikszeltek a Cegléd ellen, tehát valami megmozdult. Más impulzusok érték a játékosokat, akik bizonyítani akarnak az új edzőnek. Nekünk az a feladatunk, hogy önmagunkra figyeljünk, és mindent megtegyünk a három pont megszerzéséért.

A várható baktai kezdőcsapat:
Sándor G. – Márkus, Czerula, Bodnár, Koskovits – Pálvölgyi (Saliga Z.), Rakóczi, Illés Gy., Saliga I. – Kozma J., Szabó R. (Illés L.)

Rég volt, szép volt

Közel negyvenezren voltak kíváncsiak a Népstadionban a magyar–skót meccsre, „előételként” pedig az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét tálalták fel számukra. Jól szórakoztak, hiszen 3–3 lett az NYVSSC–Veszprém találkozó vége, tizenegyesekkel a dunántúliak nyerték a kupát. Harminc éve történt mindez, az MTK-t és a Honvédot is elbúcsúztató nyíregyháziak edzője Kovács János volt, irányító középpályásként pedig Huszák Géza hallgatta a tanácsait.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!