szon-sportoldal

2008.04.01. 12:16

Hazatért a Kórház utcába

<p>Tóth Zoltán mátészalkai otthonában lábadozik egy héttel a szívinfarktusa után. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/hazatert-a-korhaz-utcaba/cn/szon-news-km_01-20080401-120015"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Csocsó rádöbbent – ez nem játék. Taktikai hadrend helyett vérképről beszél, közben visszafogottan tervezi a jövőt. Hogy abban milyen szerepet játszik a futball, maga sem tudja még. Egy biztos: a szíve félreérthetetlenül jelezte, nem bírja tovább a nyomasztó terhelést.

Életet mentettek

Tóth Zoltán, az NB III. Tisza-csoportjában a bennmaradásért küzdő szatmári csapat edzője múlt szerdán reggel fél hétkor mátészalkai otthonában fájdalmas arccal feküdt, miközben hallotta: „Életet kell menteni!” Megijedt, villámgyorsan lepergett előtte élete filmje. Hogy nem történt filmszakadás, azt a gyors beavatkozásnak, és a szerencsének köszönheti.

– Elmondhatatlanul hálás vagyok a szalkai mentősöknek, és mindenkinek, aki ott sürgött-forgott körülöttem akkor és az azóta eltelt egy hétben. Még időben jött értem a rohamkocsi, időben észlelték az infarktust, időben érkezett a futballpályára a mentőhelikopter. Oda, ahol előző nap még edzést tartottam volna. Emlékszem, nem éreztem jól magam, levert voltam, az öltözőből néztem a srácok gyakorlását. Már a Létavértes elleni bajnoki után fájt a szívem, de az idegesség számlájára írtam az egészet, az utolsó percben szerzett góllal nyertünk 3–2-re.

Húsvétkor locsolkodni sem mentem, erőtlenül feküdtem. Aztán megtörtént a baj, az orvosi jelentés szerint nem újkeletű, már régóta lappangott bennem. Amit Debrecenben tettek velem a szívklinikán, az csodaszámba megy. Most döbbentem csak rá igazán, hogy szerencse is kell az élethez.

A klinikáról a szalkai Kórház utcai családi fészkébe térhetett haza. Útravalóként annyit mondtak, hogy ne füstölögjön, kerülje a stresszhelyzeteket, pihenjen sokat, és visszavárják a kontrollokra. Eddig a futballpálya volt a második otthona, most gondolkodási időt kért és kapott a sorstól. Szívügye a foci – de nem mindenáron.

Előzmények:

Továbbra is az intenzíven
Tóth Zoltán a Kelet-Magyarország csütörtöki számát kezében tartva szembesült újfent azzal, hogy mi is történt vele az előző napon.

Szívinfarktust kapott a mátészalkai futballedző
Szívinfarktust kapott szerda reggel otthonában Tóth Zoltán, a Mátészalka FC edzője. Specialisták kezelik a csupaszív sportembert.

További sporthírek a sport.szon.hu-n!

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!