szon-sportoldal

2008.03.06. 09:56

Nyomás alatt tartották az NYKK-t

<p>A szerdai kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Marso-Vagép NYKK különösen az első negyedben nem boldogult a körmendiek letámadásával, így elszalasztotta első négyes döntőbe jutásának lehetőségét.</p>

Ha belegondolunk abba, hogy az „odavágón” már 25 ponttal, 95–70-re is vezetett a Marso-Vagép NYKK, és a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének körmendi második mérkőzésén, szerdán éppen huszonnéggyel, 88–64-re kapott ki, akkor bosszantó, hogy nem sikerült konzerválni, a múlt heti legnagyobb előnyt.

Ugyanakkor a körmendi pokolban a jelzett különbség sem lett volna garancia a továbbjutásra, a klub történetének első négyes döntőjének kiharcolására. Inkább az a dühítő, hogy úgy tűnt: a körmendi letámadásra nem volt ellenszere a csapatnak, holott a bujtosi csarnokban játszott mérkőzésen is akkor okozott meleg perceket a Krivacsevics Dragoljub érkezésével teljesen új arcot öltött vasi gárda, amikor presszingelte Savicékat. És, ha már a szlovén irányító...

Amióta nyíregyházi színekben szerepel, nem volt még olyan mérkőzése, hogy szerzett pont nélkül fejezze be. Ez most megtörtént – ha úgy vesszük a legrosszabbkor, de meglehet, olyan tanulságokkal szolgált a szerdai összecsapás, amelyből erőt meríthet a folytatásra az NYKK. A hétvégén ugyan lesz forduló, de a Nyíregyháza–Albacomp meccset március 16-ra halasztották, legközelebb jövő szerdán a Falco vendége lesz a csapat.

Kapcsolódó cikkek:

· Sitku Ernő a gála gólkirálya
· Nemcsak igazolás, erősítés
· Egy parketten a Harlemmel
· Előnyben a visszavágón
· NYKK: semmi sem lehetetlen

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!