szon-sportoldal

2008.03.26. 09:50

Csillagok a nyíregyházi röppályán

<p>A női röplabda B válogatott hosszú hét végére érkezik a szabolcsi megyeszékhelyre. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/csillagok-a-nyiregyhazi-roppalyan/cn/szon-news-km_01-20080326-092236"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Aki A-t mond, mondjon B-t is. Jelen esetben Ludvig Zsolt, a női röplabda A válogatott szövetségi kapitányaként nyugalmi időszakban van, a B csapattal viszont hamarosan együtt dolgozhat.

Program

A magyar női junior válogatott ellenfelei a tallinni Eb-selejtezőn:

Szerda: Észtország

Csütörtök: Csehország

Péntek: Montenegró

Szombat: Szerbia

Vasárnap: Portugália

Nyíregyházi klubedző lévén kézenfekvő lehetőség, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen találkozzon a kerettel péntektől vasárnapig. A Betonút-NRK-ból a rehabilitációs edzéseken részt vevő Merkószki Tünde és a feladó Kiss Regina tagja az ominózus együttesnek, amely a Csillag-program keretében rendezi meg az összetartását.

– Noha a Magyar Kupa-döntő és a bajnoki rájátszás között nincs tétmeccs, mozgalmasan telnek a napok – jegyezte meg Kőhalmi Richárd edző, aki a klubban és a válogatottban is segíti Ludvig Zsolt munkáját. – A B válogatotté a hét vége, előtte és utána a Betonút-NRK-nál pedig főleg erőnléti edzéseket tartunk.

Szakmáry Gréta és Miklai Zsanett nélkül, ők ugyanis vasárnapig Tallinnban vesznek részt a magyar junior válogatott tagjaként az Európa-bajnoki selejtezőn. A hatos mezőny első helyezettje jut be az Eb tizenkettes döntőjébe, a második és a harmadik pótselejtezőn kap újabb esélyt a bizonyításra. A szerbek a favoritok, a csehek is erősek, a magyarok a harmadik helyért lehetnek nagy harcban.

A férfiak eközben Romániában vesznek részt hasonló jellegű megmérettetésen, ott a nyíregyházi érdekeltség a gyúró személye, ugyanis Hankóczki Zsolt igyekszik karban tartani a juniorokat.
A Betonút-NRK április 5-én játssza következő meccsét, szombaton az NB I. Ligabajnokság negyeddöntőjében a Békéscsabát fogadják Erdősnéék a bujtosiban. Két nappal később a Viharsarokban folytatódik a párharc, amely az egyik fél két győzelméig tart.
- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!