szon-sportoldal

2008.03.18. 10:14

Crouch győztes gólja a Madának

<p>Az úgy volt, hogy Tüske futtatta Agárt a jobb oldalon, kinek beadásából Crouch a szép új, 47-es méretű piros cipőjében ollózott egy akkora gólt, hogy azt még hetek múlva is emlegetni fogják.</p>

Az elrúgás pillanatában többen a szomszédos strand úszómesterének testi épségéért aggódtak (persze, messze még a strandszezon), de a nagy erővel meglőtt labda megpihent a bal felső sarokban.

Mindez lefordítva: a kisvárdai NB III-es futballcsapat egy mutatós Vicickó-Cipf-Balázsi akció végén szerezte meg a győztes gólt a Nyírmada elleni megyei rangadón. Az 1–0-ás siker eredményeként a Várda SE megelőzte a riválisát a tabellán, és második helyezettként akár a vasárnap a Nagyecseddel döntetlenező „Kisloki” nyomába is eredhet. A Mada elleni győzelemnek pedig azért is volt különös jelentősége, mert Szilágyi Bertalan legénysége két éve a megyei II. osztályban alaposan keresztbe tett a várdaiaknak, és nemcsak akkor győzték le őket oda-vissza a madaiak, hanem az azóta játszott kupa-, Bajnokok Tornája- vagy éppen edzőmeccseken is.
– Nem mondom, volt egy kis presztízshangulata a meccsnek, de azért nem volt olyan „ütős” a találkozó, mint a legtöbb megyei rangadó – elevenítette fel a történteket a győztes gólt jegyző Balázsi Péter, alias Crouch. Nem véletlen a becenév, hiszen a gólerős támadó szálfa termetével leginkább a Liverpool játékosára emlékeztet. – Érezni lehetett, hogy egy találat eldöntheti a pontok sorsát, az első félidőben a vendégek jártak valamivel közelebb ennek megszerzéséhez. Végül azonban mi találtunk be a második játékrész derekán, és ne vegyék szerénytelenségnek, de életem gólját lőttem. Cipf Zoli beadása kicsit magasan jött, de sikerült ráadőlnöm, és ollózó mozdulattal a bal felsőbe küldenem. Tényleg nem túlzás, ha pár centit tévedek, akkor a szomszédos strand valamelyik medencéjéből kell kikotorni a labdát. Így viszont elég látványos gól lett belőle.

Gólvadászok

A Várda SE eddigi 41 találatának megoszlása

13 gólos: Balázsi. 7 gólos: Spekker, Varga J. 3 gólos: Vicickó. 2 gólos:

Cipf, Deák. 1 gólos: Kalu, Jánvári, Baksa, Kerepesi, Dolhai. Öngól: Boros

(Hajdúnánás), Markos (Nyíregyháza Spartacus II).

Ezzel két dolgot ért el a támadó: csapata a Nyírmadát megelőzve a második helyre lépett előre, éppen egy győzelemnyi távolságra a listavezető DVSC II-től. A góllövőlistán pedig 13 találattal megszilárdította vezető helyét az egykori újfehértói csatár.
– Persze, hogy foglalkoztat bennünket a bajnoki cím – jelentette ki határozottan az érintett. – Nincs így kimondva, hogy az első helyen kell végeznünk, de minden meccsünkön szeretnénk nyerni, ez nem vitás. Ami pedig a gólkirályságot illeti, ugyan egyelőre nem foglalkoztat, hogy éppen hány gólnál tartok és kik a riválisaim, de a bajnokság végefelé bizonyára gyakrabban tanulmányozom majd a listát. Ha most az élen állok, akkor szeretnék ott is ragadni, de a csapat sikere az elsődleges. Igaz, a kettő valahol összefügg, hiszen akkor van esély a jó eredményekre, ha én is termelem a gólokat.
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!