szon-sportoldal

2008.01.02. 10:30

Lejtőre kerültek – feltámadnának!

<p>A nyár kellős közepén, midőn kikristályosodott a nyírbátori futballegylet összetétele – a bennfentesek már a megyei első osztály dobogóján „látták” az akkor még Baracsi János által gardírozott különítményt.</p>

Másként alakult. A gárda lassan, de biztosan eltávolodott elittől, majd két körrel az őszi zárás előtt a tréner is távozott.
– Szakmailag, emberileg és a hangulatot tekintve vegyes benyomásokat keltett bennem az idény – fejtegette Szabó Béla, a nyolcadik helyen telelő bátori klub elnöke.

Bátori böngészde

Őszi végeredmény:

8. Nyírbátor 15 5 5 5 33–27 20

Otthon: 8 5 2 1 24–8 17

Idegenben: 7 – 3 4 9–19 3

Házi góllövőlista. Széplaki 11, Erdei Z. 10, Lengyel, Meszesán 3-3, Lőrincz

2, Andrejcsák, Berecz, Tóth T., Trencsényi 1-1.

– Azt gondoltuk, megfelelő módon megerősítettük a keretet: Erdei és Széplaki személyében például gólerős játékosokat igazoltunk, akik „termeltek” is meccseken. Mindeközben a jó kezdést követően fokozatosan érezhető volt, hogy valami nem stimmel: az új labdarúgókat nem sikerült megtalálni azt a posztot, amelyen a legjobb teljesítményre képesek, a hazai meccseken egyre inkább döcögött a játék, többnyire küszködve nyertünk. Amikor a csere nélkül érkező Tiszabecs ellen 2–0-ás vezetés után 2–2-et értünk el úgy, hogy örülnünk kellett a pontszerzésnek, végképp megtört a lendület. Megindultunk a lejtőn, ha hátrányba kerültünk, hiányzott a hit a fordításhoz, a srácok már nem küzdöttek egymásért, ezért közös megegyezéssel edzőváltás mellett döntöttünk. Most is az a vélemény: Baracsi Jánost nagy szakember, de nem tudta pszichésen ráhangolni a meccsekre a fiúkat. Lőrincz Sándorral fejeztük be az őszt és ahogy az már megjelent, a folytatásban is ő irányítja a csapatot. A fiatalok további beépítését várjuk tőle, mert ez a feladat háttérbe szorult az elmúlt időszakban. Köszönjük a város vezetésének, hogy kitartott mellettünk, a jövőben is számítunk segítségükre, annál is inkább, mert biztos vagyok abban, szebb tavaszt fogunk produkálni!
- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!