szon-sportoldal

2007.11.05. 11:37

Zengett a vendégek öltözője

<p>Három hete kiadta a jelszót Kovács János, és azt mondta, ha csapata az őszi szezon hátralévő hazai mérkőzéseit megnyeri, akkor jónak mondható őszt zárnak.</p>

Nos, a feladat kétharmadát már teljesítette az NB II-es baktalórántházi futballcsapat, hiszen a Tököl után szombaton a Ceglédet is 2–1-re verték. Már „csak” a következő, BKV Előre elleni penzumot (A hét végén újra otthon játszik a BVSE) kell teljesíteni...

– Nem is elsősorban a kötelező jelleg miatt volt fontos ez a mérkőzés, hanem mert a találkozó arról is döntött, hogy a tabella mely régiójához tartozunk majd huzamosabb ideig – mondta Kovács János edző. – Ezzel a három ponttal a középmezőny tagjai lettünk, és a csapat erejét jelzi, hogy képes volt elviselni a terhet. Az első félidőben akár komolyabb előnyhöz is jutottunk volna, viszont megint akkor kezdtük el jól játszani, amikor megkaptuk a menetrendszerinti gólunkat. Örülünk neki, hogy a sikerrel a csapat egyik legnagyobb szurkolójának, Imre atyának is névnapi ajándékot szereztünk.

A fő érdem persze a csapaté, de nem lehet elvitatni Szabó Róbert szerepét. A támadó már nyolc találatnál tart, két hete a Tököl ellen a győztes találat előtt gólpasszt adott, most pedig duplázott.

Robi kiválóan érkezik a kapu elé és szerencsére a társak is megtalálják őt a labdával – beszélt a helyzetről a tréner. – Való igaz, az elmúlt években a csatár nem csillogtatta ennyire góllövő erényeit, ám ebben a szezonban nemcsak a játék, a gólszerzés is megy neki. De a többiekre sem lehet panaszom, hiszen a két Saliga is képes helyzetbe kerülni, de a középpályások és a védők is szépen teszik a dolgukat, a kispadról érkezők közül pedig Illés László nem először adott már sorsdöntő gólpasszt.

Zengett a vendégöltöző a lefújás után, Kiss László, a ceglédiek edzője mintegy félórán keresztül „osztotta” játékosait. A szakma berkein belül kettős megítéléssel rendelkező tréner a jelek szerint igen dühös csapata gyengébb szereplése miatt.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!