szon-sportoldal

2007.11.12. 08:52

Tanulságos vereségek

<p>Négyből négyszer maradt alul a magyar női röplabda-válogatott az olimpiai előselejtezőn. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/roplabda5.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Krónika. A torna eredménye.</B></A> [.pdf - 54KB]</p>

Aligha lehetett kétséges, hogy az eindhoveni olimpiai előselejtezőn a magyar női röplabda-válogatott számára minden nyert játszma főnyereménynek számít. Az ukránok ellen bekalkulálható, majd a házigazda hollandokkal szemben letaglózó vereségekkel kezdtek. Szó szerint a padlóról álltak fel, hiszen bár kikaptak az azeriektől, a sportágban jó erőt képviselő riválissal öt szettes derbit játszottak. A zárómeccsen a csehektől négy játszmában maradtak alul.

– A torna legdemoralizálóbb veresége egyértelműen a hollandok elleni volt, de az azeriek és a csehek elleni meccseken javíthattunk a mérlegünkön. Elégedettek nem lehetünk, de mérlegelhetjük a lehetőségeinket, és azt, hogy mikorra tudunk felzárkózni az elit közelébe – vont gyorsmérleget Ludvig Zsolt szövetségi kapitány, aki segítőjével, Kőhalmi Richárddal, Hankóczki Zsolt gyúróval, valamint a keret egyetlen nyíregyházi játékosával, Katona Brigittával visszatért a Betonút-NRK-hoz. A csapat legközelebb szombaton játszik tétmeccset: a Közép-európai Ligában a zágrábi Mladost ellen lépnek pályára idegenben.

Végeredmény
1. Hollandia, 2. Ukrajna, 3. Csehország, 4. Azerbajdzsán, 5. Magyarország.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!