Szigetszentmiklós

2013.03.25. 02:23

Továbbjutás tanulságokkal

<strong>A hétvégi szigetszentmiklósi Női Kézilabda Európa bajnoki selejtezőn, a magyar U17 válogatott Portugália mögött másodikként (Litvániát és Macedóniát megelőzve) bejutott a nyári lengyelországi döntőbe.</strong>

A magyar és a portugál csapat egyaránt két – két győzelemmel, már továbbjutóként várta a vasárnapi „döntőt”, melyet a portugál csapat 32 : 26 arányban megnyert. Az első félidőben (14:14) még partiban voltunk, később azonban jelentős különbség mutatkozott a két csapat játéka között. A portugálok lendületesen, szellemesen játszottak, bevetették a modern kézilabda játékelemeit. Átlövésből, a szélekről, a beálló posztjáról, és gyors indításokból is szinte tetszés szerint érték el góljaikat. A mieink igyekezetével nem volt gond, azonban képtelenek voltunk az átlövőkkel szemben hatékonyan védekezni, és a támadásainkat a kombinatív játék helyett legtöbbször a sikertelen egyéni próbálkozások jellemezték.

A selejtező a szép siker mellett megmutatta a fejlődési lehetőségeket is. Ha a szakmai stáb és a lányok az EB döntőig hátralévő időben kijavítják a hiányosságokat, bizakodva várhatjuk az augusztust.

Gratulálunk a továbbjutáshoz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!