Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.01. 15:13

Aranytollból születnek a versek Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Aranytoll-díjjal ismerte el nemrégiben az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetsége Demeter Sándor nyíregyházi költő munkásságát a Leányfalun tartott 19. AKIOSZ Országos Találkozón.</p>

Aranytoll-díjjal ismerte el nemrégiben az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetsége Demeter Sándornyíregyházi költő munkásságát a Leányfalun tartott 19. AKIOSZ Országos Találkozón. A jeles eseményt hamarosan újabb kulturális program követte, a 30. Szabolcsi Írótábor Tokajban.

– Közel százan érkeztek a megnyitóra az ország minden részéről. Az alkotó írók, költők a szellemi műhelymunka mellett egymás munkásságából és a térség finom boraiból is kóstolót kaptak. A tokaji kulturális és konferenciateremben Baranyai Ferenc Kossuth-díjas költő, kuratóriumi elnök Váci Mihály-díjakat adott át Barcs Jánosnak (Szarvasok tánca, Kutyaugatás) és Halász Imrének (Mintha a világ). A borbányai származású, fővárosban élő Ladányi András a Budapesti Váci Mihály Kör életébe nyújtott betekintést. Jómagam kiselőadás keretében mutatkoztam be a táborozók egyikeként – mesélte Demeter Sándor.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!