Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.20. 06:23

Postánkból: Új bronzkor jön?

<p>A közelmúltban történt sajnálatos szoborlopások talán rávilágítanak több olyan dologra is, amelyek már régóta a levegőben vannak, de mindezidáig senki sem mert róluk beszélni, mert tabutémának számítanak.</p>

Csak egy beteg lelkületű ország tud ilyen beteg embereket kitermelni, akik nemzeti nagyjaink szobrait aprópénzért képesek szétfűrészelni és eladni a fémkereskedőknek. Az meg a telep tulajdonosának a felelőssége, hogy több milliót érő művészi alkotásokat pár ezer forintért átvesz a tolvajoktól! Ennyit az erkölcsről. Az nyilvánvaló, hogy minden egyes szobor mellé nem lehet rendőrt állítani. De érdemes volna elgondolkodni azon, ahol csak lehet, térfigyelő kamerákat kell felszerelni, mert enélkül nem fog maradni egy szobor sem az országban, sem a megyében.

Hol vannak ilyenkor a polgárőrök? Akkor is kellene járőrözniük, amikor már besötétedett és alig járkálnak az utcán… Fényes nappal valószínűleg nem lehet majd szoborlopáson kapni senkit! Bebizonyosodott, hogy a liberális oldal „megélhetési bűnözés” nevű találmánya ide (is) torkollott; a kiskapuk megtalálása, a felelősségre vonás elmaradása felbátorított sokakat, akik jogilag kiokosítva állnak a törvényeken kívül-felül. Tudjuk, kikről van szó…

Milyen ország az, ahol az áldozatot büntetik, az elkövetőt pedig megvédik? Ki kell mondani, hogy radikálisan szigorítani kell a jelenlegi szociális rendszert, mert ennek az elmaradása esetén megnézhetjük, hogy hová fog süllyedni az ország hamarosan. Egyébként már érzékelhető, hogy közel 20 évvel a rendszerváltás után Magyarország elindult a balkanizálódás útján! Ez nagy teljesítmény volt! Sikerült tönkretenni az országot.

A rendőrségre minden valószínűség szerint most nagy társadalmi nyomás nehezedik, jogos a nagymérvű felháborodás. Nem kell csodálkozni azon, hogy egyre nagyobb a nosztalgia a csendőrség iránt, amikor példát tudtak statuálni a bűnözőkkel szemben. Nincs okunk kételkedni abban, hogy a rendőrök nem akarnak nagyobb társadalmi presztízst elérni, de valljuk be, kevés eséllyel. Hiába minden (rész)eredmény. Sajnos!

Egyébként – csak az igazság védelmében – az 1944-es sajnálatos eseményeknek a Posta, a MÁV, a közigazgatás stb. ugyanolyan bűnrészese volt, mint a népnyúzónak kikiáltott és később feloszlatott csendőrség! De ezeket feloszlatni senkinek sem jutott eszébe. Ennyit az elhallgatott tényekről. A tisztelt politikusaink pedig egymás macerálása és zsebük teletömködése mellett most már hozhatnának olyan szigorú törvényeket, hogy egyszer s mindenkorra elvegyék a kedvüket a „szobrászoknak”.

Komiszár Dénes

Kapcsolódó cikkek:

  • Flexszel, kalapáccsal négyelték fel Vécseyt
    A nyíregyházi rendőrkapitányság nagykállói őrse kinyomozta kik lopták el Rákóczi szobrát Nagykállóból, és kik lopták el Vécsey szobrát Nyíregyházáról.  
  • Szoborlopás, ezúttal Nyíregyházán
    Pénteken a kora reggeli órákban érkezett állampolgári bejelentés, hogy Nyíregyházán a Vécsey közben található Vécsey Károly Általános Iskola előtt elhelyezett mintegy 120 kilogramm súlyú bronzból készült Vécsey mellszobrot ismeretlen tettes eltulajdonította.   Az alkotó véleménye 
  • Elítélik a barbár nagykállói cselekedetet
    A szobornál emlékezett meg rendszeresen a fejedelem hazaszeretetéről, emberi nagyságáról Nagykálló önkormányzata és hagyományőrző lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!