Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.02. 20:05

Jubilált a „jövő iskolája” a Kertvárosban

<p>Nyíregyháza - Negyven esztendős születésnapját ünnepelte a Kertvárosi Általános Iskola.Az oktatási intézményt hétfőn zászlóval ajándékozta meg Giba Tamás alpolgármester, melyet nyomban fel is avattak.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/jubilalt-a-jovo-iskolaja/cn/szon-news-km_01-20080602-080249"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

 – Negyven éves múltra, elismerésre méltó jelenre és optimizmusra okot adó jövőre tekinthet a Kertvárosi Általános Iskola. A születésnapját ünneplő oktatási intézményt hétfőn zászlóval ajándékozta meg Giba Tamás alpolgármester, melyet nyomban fel is avattak.

Az iskola történetét Bákonyiné Kurucz Éva igazgató idézte fel: – Történelmünk az 1940-es évekig vezethető vissza, a tanítás 1947-ben kezdődött meg. Az iskola jogelődje 1958-ban kezdte működését a Bolyai János téren, négyosztályos tagiskolaként. 1967-ben az iskola új, emeletes épületet kapott a régi mellett, s életre hívta a 7. számú Általános Iskolát.

Az építkezés célja az volt, hogy a később kialakuló nyugati alközpontban lakó gyerekeknek biztosítsa az oktatást. Alakuláskor a tanulók létszáma 200 fő volt. A lakótelepbővülésével párhuzamosan, 1982-ben bővítették az iskolát a Könyök utcán. Ez az épület nyolc tantermes volt, előadókkal, napközis szobákkal és könyvtárral. Több mint ezer gyermek várt arra, hogy a lakóhelyéhez közel, tágas, modern iskolába járjon, ám a helyszűke miatt egy ideig tovább folyt a tanítás a Bólyai téri épületben.

Az igazgatónő hozzátette: A jól képzett pedagógusoknak sikerült bebizonyítanunk, hogy a Kertvárosi Általános Iskola – 1993-ban vette fel nevét – megállja helyét a belvárosi iskolák között. Ezt igazolja a sok, sikeresen továbbtanuló gyerek, akik szívesen jönnek látogatóba volt általános iskolájukba.

Információk az iskoláról

Az intézmény meghatározó szerepet tölt be a városrész kulturális és sportéletében,

a fiatalok oktatásában, nevelésében, a 2003-ban megépült tornacsarnok

is ezt a célt szolgálja.

Az iskolában folyó oktató-nevelő munka eredményes, a magatartás, szorgalom,

tanulmányi átlag jó.

A tanulók jelentős része kitűnő tanulmányi eredményt ér el, a bukások

száma elenyésző.

A diákok évek óta eredményesen bekapcsolódnak az országos versenyekbe,

többször dobogós helyeket értek el.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!