Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 10:56

Nyíregyházi Sipkaysok bemutatkozása Szardínián

<p>Nyíregyháza - A kiállítás színes kavalkádja ,egy kis ételkóstolással egybekötött prezetáció, egy rögtönzött néptánc-bemutató fokozta sikerünket. Osztálytársam, Barta Patrícia angol nyelvű előadása nagy tetszést aratott.</p>

- Magyar Miklósné és Juhász Mirtyll tanárnők irányításával öt diáktársammal tölthettem egy hetet Szardínia csodálatos szigetén. Ez az utazás egy partnerkapcsolat segítségével jött létre, melynek köszönhetően a múlt év tavaszán egy szardíniai diákokból és tanárokból álló delegáció látogatott el iskolánkba. A külföldi diákokat, mi Sipkaysok szállásoltuk el: délelőtt az óráinkat látogatták, délutánonként pedig az iskola által szervezett programokon vettek részt velünk együtt - kezdte élménybeszámolóját Darmos Ágnes 10/ a osztályos diák.
Most az itáliaik vállalták a vendéglátók szerepét és a nyíregyházi Sipkay iskola diákjai ismerkedhettek meg a külföldi - modern nyelvi laborokkal, jól felszerelt oktatási intézménnyel, tankonyhával, és felszolgáló kabinettel.
- A délelőttöket mi is az iskolában töltöttük, a délutánok azonban, tartalmas és hasznos programokkal és kirándulásokkal teltek el. Meglátogattunk egy csodálatos tengerparti luxus-szállodát, ahol angol nyelvű idegenvezető segítségével luxus lakosztályokat ,csodálatos éttermeket tekintettünk meg és bepillantást nyerhettünk a szálloda kulisszái mögé is: a konyhai munka rejtelmeibe is beavattak bennünket.
Hegymászás a programban
- Kirándulásaink során ellátogattunk a közeli Santa Maria Navaressébe, amely egy híres üdülőváros, csodálatos kikötővel, homokos tengerparttal és tengerre néző gyönyörű kilátással. Egy izgalmas hegymászáson is részt vettünk Cocorocciban, elbűvölt bennünket a tenger megnyugtató kékségével és a természet alkotta hatalmas kőszikláival. Számos tengerpartot meglátogattunk, és a tenger sokszínűsége lenyűgöző volt számunkra. Természetesen nem hiányozhatott a programok közül iskolánk, városunk és országunk bemutatása sem, melyet egy sikeres kiállítás keretében valósítottunk meg a vendéglátóink iskolájában. A kiállítás színes kavalkádja ,egy kis ételkóstolással egybekötött prezetáció valamint egy rögtönzött néptánc-bemutató fokozta sikerünket. Osztálytársam, Barta Patrícia angol nyelvű előadása az iskolánkról és városunkról nagy tetszést aratott. Hasonló sikerrel szerepelt Sőrés Klaudia is, aki magyar népdalokat énekelt - írta Ágnes.
A fiatalokat utazásuk során Rómán keresztül vitt az út, hiszen - „Minden út Rómába vezet”-, mondja a mondás. Így lehetőségük nyílott, sétálni a Forum Romanum-on és a Colosseum csodálatos épülete előtt is fényképeszkedhettek. Egy éjszakát töltöttek egy Vatikán közelében lévő szállodában és ellátogattak a híres Szent Péter Bazilikához is. Megnézték a Szent Péter tér lenyűgöző épületeit, szobrait, szökőkútjait.
- Úgy gondolom, ez az utazás örök emlék marad számunkra, a szardíniai diákokat sem fogjuk elfelejteni. Osztályfőnökünknek, Magyar Miklósné tanárnőnek és Juhász Mirtyll tanárnőnek köszönhetjük a programot, hiszen ők fáradtságot nem ismerve szervezték utunkat, és ápolják azt iskolák közötti partnerkapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!