Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.23. 19:55

LADIK döntő Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – A megyei LADIK döntőjét rendeztük szerdán délután a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrumban, a nyolc fináléba jutott csapat pedig valóban kitett magáért! <dia width="900" height="700" alt="LADIK döntő Nyíregyházán 2008.04.23."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/LADIK_d_nt__337__Ny_regyh_z_n_2008_04_23_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="LADIK döntő Nyíregyházán 2008.04.23." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ladik-lapot-a-diakoknak-vetelkedo-diakok-ujsag.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Lapot a Diákoknak elnevezésű média vetélkedő megyei fordulójába azok a csapatok jutottak be, melynek tagjai a lapunkban hónapokon át megjelent fordulók feladatait a legjobban oldották meg, itt pedig minden csapat tiszta lappal indult: a tíz feladat összesített pontszáma alapján került ki a győztes.

A döntős csapatok

Györteleki ötösök, Györtelek
Bákai Aprók, Szabolcsbáka
Tollforgatók, Jánkmajtis
One and Only, Nyíregyháza
Napfény csapat, Baktalórántháza
Firk-ászok, Csaroda
Lottó ötös, Tiszavasvári
Ütős ötös visszatér, Nyíregyháza

Az, hogy a csapattagok színes egyéniségek, nemcsak bemutatkozásukból derült ki, ez rájuk nézve is látszott: minden csapat különböző színű, a döntőre készített pólót viselt, az egyedi viseletet természetesen haza is vihették a diákok.

A feladatok a lapkészítés különböző folyamatait tükrözték, így a csapattagok kipróbálták a korrektúrázást, voltak sajtótájékoztatón, s interjút is készítettek. Kiderült, milyen frappáns képaláírásokat tudnak adni, majd az is: milyen nehéz műfaj az olvasói levél. ó

Érdekes, ám nem túl egyszerű feladatként néhány percnyi újságolvasás után a lapban megjelent cikkekkel kapcsolatban tettünk fel kérdéseket, majd a csapatok arról adtak számot, milyen napilapokat, illetve újságírói műfajokat ismernek.

Valódi visszatérés

A verseny során a feladatokat a zsűri tagjai – dr. Szathmáryné Sipos Ildikó, a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum igazgatója, Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője és Mán László, lapunk főszerkesztő-helyettese – pontozták, a tízfordulós küzdelem után végül nagyon szoros versenyben az „Ütős ötösök visszatérő" csapata végzett az élen.

A kodályosok ezzel dupláztak, hiszen tavaly is ők végeztek az élen, így ők képviselhetik megyénket a május végén rendezendő országos döntőben, s ők vehetnek részt a kétnapos, teljes ellátással járó bogácsi utazáson. A második helyen a One and Only végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Firk-ászok csapata állhatott fel – utóbbi két csapat a miskolci, illetve a debreceni állatparkba utazhat.

Kapcsolódó cikkek:

  • LADIK: nagy evezés a megyei döntőben!
    A megyei vetélkedőt április 23-án tartjuk Nyíregyházán, a művelődési központban. A Kelet-Magyarország 2006-ban indította a médiaismereti vetélkedőt, a LADIK-ot (Lapot a Diákoknak).
  • Nyíregyházi Sipkaysok bemutatkozása Szardínián
    A kiállítás színes kavalkádja ,egy kis ételkóstolással egybekötött prezetáció, egy rögtönzött néptánc-bemutató fokozta sikerünket. Osztálytársam, Barta Patrícia angol nyelvű előadása nagy tetszést aratott.
  • Évkönyv mesél a suli életéről a Szent Imrében
    Mind tartalmában, mind küllemében színes évkönyvet vehettek kezükbe nemrégiben a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Kollégium diákjai. A 2006-2007-es évet felölelő kiadványban a SÉTÁ-s diákjaink cikkei is méltó helyet kaptak.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!