Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.08. 15:37

Sok-sok „foltot” adtak ajándékba

<p>Szeretnék, ha a kapcsolat nem szakadna meg a Katica foltvarró csoport és a nyírszőlősi lakásotthonok között. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sok_sok__foltot__adtak_aj_nd_kba_2008_03_08/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sok-sok „foltot” adtak ajándékba 2008.03.08." /></a></dia></p>

Egykoron szégellte az ember, ha folt volt egy szöveten, mert az a szegénységet jelentette. Ma pedig már minél több folt van egy anyagon, az annál értékesebb.
Az új varrási technika, a foltvarrás hazánkban is elterjedt az elmúlt években. Az ezzel a technikával készült tárgyak szinte olyan szépek, mintha egy művészeti alkotásról lenne szó. Igaz, művészi gonddal is készülnek, kitartást, fantáziát, sok aprólékos munkát igényelnek.

Nyíregyházán a Kertvárosi Közösségi Házban négy évvel ezelőtt alakult meg hat fővel a Katica foltvarró csoport. A vezetőjük, Kapásné Bodnár Katalin elmondta, hogy a közelmúltban arra gondoltak: jótékonysági célokkal készítenek majd takarókat, s azt felajánják fiataloknak. A választás a nyírszőlősi lakásotthonok gyermekeire esett, s közülük néhány fiatalt el is hívtak a szombati foglalkozásukra.

– Azért hívtuk meg mára a fiatalokat, hogy átadhassuk nekik a 16 takarót, ugyanakkor szeretnénk őket megismertetni a foltvarró technikával, hátha kedvet kapnak ők is hozzá. Szeretnénk, ha a kapcsolat nem szakadna meg a foltvarró csoport és a lakásotthonok között. Nagyon szívesen elmegyünk hozzájuk, s ott is tarthatunk foglalkozásokat – összegzi a célokat Kapásné Bodnár Katalin.

– Bár én már több versenyen is eredményesen szerepeltem, azonban a foltvarrás legnagyobb erényének azt tartom, hogy közösséggé formálta kis csapatunkat. Természetesen ha valakit érdekel ez a technika, örömmel fogadjuk foglalkozásainkon.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!