Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 14:07

Kőművesképzés Vasmegyeren

<p>Vasmegyer - Az önfejlesztés és a szakmai alapok elsajátítása a célja a roma felzárkóztató programnak.</p>

Huszonhárom roma fiatal tette le sikeresen a 8 hónapos kőműves tanfolyam szóbeli vizsgáját kedden Vasmegyeren, a képzés az Inczédy György Középiskola , a Nyíregyházi Regionális Munkaerőfejlesztő és Képző Központ, valamint az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ támogatásával valósult meg.

Horváth József, területi képviselő, a program vezetője lapunk kérdésére elmondta: a tavaly májusban elindult képzés legfontosabb célja, hogy esélyt adjon a térségben élő, hátrányos helyzetű romák felzárkóztatására, valamint az aktív önfejlesztésre, melytől azt remélik, hogy növeli a tanfolyamot elvégzettek elhelyezkedési esélyeit.

– A tavalyi burkoló tanfolyam után ismét vizsgáztattak a térség roma fiataljai, ezáltal esélyt kaptak arra, hogy állást is találjanak a frissen szerzett szakmájukkal. A következő, 20 fővel induló áprilisi tanfolyamra már kétszeres a túljelentkezés, ebből látszik, hogy sikeres és eredményes ez a kezdeményezés – tette hozzá az Esélyek Házának referense.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!