Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.21. 11:54

INTERREG projekt tanúsítványok átadása Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az INTERREG Közösségi Kezdeményezés keretében 2006. szeptemberében a határmenti együttműködés fejlesztésére irányuló program indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon.</p>

A „Kárpátalja megyével a közlekedésbiztonság javításáért” elnevezésű projekt során elkészült az ún. Közlekedésbiztonsági Informatikai Rendszer (KÖBIR), mely az internetről elérhető formában ad tájékoztatást a megye, későbbiekben a tágabb térség aktuális baleseti-közlekedési helyzetéről.

A rendőrség életében kiemelkedő kezdeményezés a határon átnyúló szakmai kapcsolatok továbbfejlesztésére is koncentrált. Ennek érdekében több közlekedésbiztonsági és informatikai megbeszélést tartottak, melyeken ukrán és román kollégák is részt vettek. A projekt lehetőséget nyújtott több képzés megrendezésére, melyekre más megyékből is érkeztek rendőrök.

 

A kurzus sikeres elvégzéséről huszonegyen kaptak tanúsítványt. A március 21-én Nyíregyházán tartott átadó rendezvényen Szepesi István rendőr

dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség és a tudományos szféra együttműködésének, valamint a projekt keretében szervezett oktatások fontosságáról beszélt, a fejlődés fontos elemeként hangsúlyozva a pályázatok útján elnyerhető forrásokat. Dr. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centrumának docense a rendőrség és az egyetem közös fejlesztési programjairól tájékoztatta a hallgatóságot. Elekes Edit rendőr alezredes, a projekt kooridnátora összefoglalta az eredményeket, és a további lehetőségekről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!