Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.08. 17:52

Tucatnyi körözött személyt fogtak a közbiztonsági akcióban

<p>Nyíregyháza - Pénteken 21 órától szombat hajnali 04 óráig a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és őrsei nagyszabású közbiztonsági akciót tartottak a megyeszékhelyen és környékén.</p>

Az összesen 141 rendőrt mozgósító ellenőrzések egyrészt az éjszakai közlekedési szabálysértők kiszűrésére, másrészt körözött személyek elfogására
irányult.

Különböző közlekedési szabálysértések miatt 156 főnek összesen 400.000
forintról állítottak ki helyszíni bírság csekket, 39 személy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek. 9 embert előállítottak, 6 esetében gyorsított eljárásban 15.000-50.000 forintig terjedő pénzbírságot szabott ki a hatóság. Az akcióban négy ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt balesetet okozhattak volna.

A széleskörű ellenőrzéseken tizenkét körözött személy akadt fent. Közülük 7-et bírósági, illetve rendőrségi elfogatóparancsok alapján őrizetbe vettek, 2-őt letöltendő szabadságvesztés miatt azonnal a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, 3 eltűnés miatt keresett kiskorút pedig meghallgatásukat követően visszavittek a gyermekvédelmi intézetbe.  (Az egyik őrizetbe vett személyt vagyon elleni bűncselekmények miatt másfél éve körözték, három elfogatóparancs volt ellene érvényben. A férfi megpróbált elfutni a rendőrök elől, de néhányszáz méteres üldözés után megbilincselték.)

Nyíregyháza és a környező települések biztonsága érdekében a kapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!