Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.05. 10:14

Glóriáról glóriára

<p>A mise műfaj egyes tételeit mutatják be korszakokat átívelve az együttesek.</p>

A Cantemus bérlet második hangversenyét Glória címmel december 8-án, szombaton 18 órától rendezik meg a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-termében.

A korábbi hagyományokhoz igazodva, az idén is egy bizonyos téma köré fonódik a hangversenysorozat mondanivalója. Ebben az évadban a mise egyes tételeit mutatják be a kórusok, mégpedig zenei korszakokat átívelve.

Az első hangverseny (kyrie) nagy sikere után szombaton a glória kerül bemutatásra. A hangversenyen elhangzanak Gyöngyösi, Kodály, Rachamninov, Kocsár művei valamint John Rutter Glóriája is, melyet Somos Csaba vezényel. Közreműködik a Pro Musica Leánykar (vezényel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy), a Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma) és a Solti György Rézfúvós Együttes (művészeti vezető: Szentpáli Roland).

A hangverseny bérlettel látogatható, illetve belépőjegyeket még korlátozott számban a Nyíregyházi Cantemus Kórus irodájában vagy a hangverseny előtt a helyszínen lehet váltani.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!