Labdarúgás

2022.11.07. 13:52

Dzsudzsák Balázs számára mindig boldogság, amikor szabadrúgásból eredményes

Szrdjan Blagojevics a legjobban annak örült, hogy végre nem kapott gólt csapata.

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a DVSC a Vasas 3–0-s legyőzésével megszerezte első idegenbeli győzelmét a bajnokságban. Különösen az első 45 percben futballozott remekül a Loki, Dzsudzsák Balázs, Szécsi Márk és Dorian Babunszki révén mindhárom találatot ekkor szerezték, de további gólokat is lőhettek volna a piros-fehérek a folytatásban. Nem csoda, hogy Szrdjan Blagojevics, a hajdúságiak trénere elégedetten értékelt a lefújás után az M4 Sport kamerái előtt.

Forrás: Czinege Melinda

– Nagy önbizalommal és bátran futballoztunk az egész mérkőzésen – szögezte le. – Kézben tartottuk a játékot, szereztünk három gólt a szünetig. A félidőben mondtam a játékosoknak, hogy az első meccsemen, a Honvéd ellen ugyanez volt a helyzet, aztán gondjaink voltak a második 45 percben. Ezt elkerülendő felhívtam a figyelmet, hogy a legfontosabb a koncentráció fenntartása, a párbajok megnyerése. A három rúgott gólnál már csak annak örültem jobban, hogy végre nem kaptunk egyet sem, úgy néz ki sikerült fejlődnünk a védekezésben – értékelt a szakember, aki külön kitért a drukkerekre. Mint elmondta, kiváltság és ajándék olyan szurkolótábor előtt futballozni, mint a debreceni.

– Minden győzelem fontos. Nem mi választjuk meg, hogy hol és kivel játszunk, minden meccsen gyűjteni kell a pontokat. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy buzdítottak minket, nagyon sokat segítettek, olyan hangulatot teremtettek, mintha hazai pályán játszottunk volna – nyilatkozta Szrdjan Blagojevics.

Dzsudzsák Balázs egy kiváló szabadrúgásgóllal adta meg a meccs alaphangját a 10. percben: 26 méterről tekert védhetetlenül a balfelsőbe. A debreceniek csapatkapitánya széles mosollyal az arcán nyugtázta, hogy bejött a pénteki debreceni zsibis csapatépítő program.

– Remek mérkőzést játszottunk, az első félidő szinte tökéletes volt – elemezte. – Minden bejött, amit terveztünk, háromszor betaláltunk, de többet is rúghattunk volna. Nagyon örültem az első 45 percben tapasztaltaknak: bátrak, agresszívak voltunk, látszott a mindenáron győzni akarás a csapaton. Ha ezt a pénteki debreceni piacozás élménye, hangulata okozta, az akkor külön boldogság számomra. Mindig próbáljuk kimozgatni az együttest a komfortzónából, jó ötlet volt, és úgy néz ki, meglett az eredménye – mondta.

A középpályás szerint a sűrű 12 csapatos bajnokságban minden pontnak külön jelentősége van, és ezzel a győzelemmel talán egy kicsit el tudtak szakadni a hátsó bolytól. – Amikor „jól tárazok”, azaz szabadrúgásból találok be, az mindig külön öröm, ráadásul azzal a góllal szereztünk vezetést, ami jó alapot adott a mérkőzéshez. Még van két bajnoki a szünetig, csak akarat és önbizalom kérdése, hogy ezeken mennyi pontot szerzünk. Nem elég egy-egy félidőre, vagy meccsre felszívni magunkat, végig kell futballoznunk, zakatolnunk az egész találkozót arra törekedve, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle – jelentette ki Dzsdzsák Balázs.

Sok ideje nem maradt az ünneplésre a piros-fehéreknek, hiszen szerdán 18 órától már a Mezőkövesdet fogadják a Nagyerdei Stadionban.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!