Sport - Salakmotor

2018.04.17. 10:24

Még erősebb lett a salakos mezőny

Debrecen - A helyszíni szemle után a nemzetközi szövetség lengyel illetékese áldását adta a debreceni versenyre.

Debrecen - A helyszíni szemle után a nemzetközi szövetség lengyel illetékese áldását adta a debreceni versenyre.

A hazai salakmotoros szezon legkiemelkedőbb versenyének ad otthont április 28-án, szombaton 14 órától a cívisváros: az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjét rendezik a Gázvezeték utcai arénában.

Öt skandináv

Eddig sem panaszkodhattunk a felhozatalra, ám a FIM-Europe illetékeseinek döntése értelmében az előzetesnél is erősebb mezőny méri össze erejét a magyarországi elődöntőben. Három helyen változott a startlista, bolgár helyett német, az egyik román helyett dán, illetve a holland motoros helyett svéd vaspapucsos küzd majd a Gázvezeték utcai salakos oválon. Aki kicsit is ért a sportághoz, annak nem kell magyarázni a színvonal-emelkedés tényét…

Már eldőlt, hogy a németek azt a Valentin Grobauert nevezik, aki a tavalyi Debrecen Nagydíjon kiválóan motorozott, majdnem veretlenül zárta a megmérettetést. A svédek is nevesítették a pilótájukat, aki nem mást, mint Oliver Berntzon, aki szabadkártyásként már a Grand Prixban is megmutathatta tudását. A háromra nőtt dán salakszóró-kontingens összetétele még kérdéses, a résztvevőkről az április 21-ére kiírt kvalifikációs viadal dönt Holstedben.

A magyar indulókkal kapcsolatban annyi bizonyos, hogy Tabaka József indul 3-as startszámmal. Előzetesen az a döntés született, hogy Benkő Roland indul a másik magyar kvótával, ám a gyulai motoros vállproblémával küzd, így nem lenne meglepetés, ha a szezont remek formában kezdő Magosi Norbert bizonyíthatna főversenyzőként.

Hátráltató tényezők

– Örömömre szolgál bejelenteni, hogy most már száz százalékig biztos, hogy az egyéni Eb-nek Debrecen adhat otthont – nyilatkozta a Naplónak idősebb Tabaka József, a Debrecen Speedway SE elnöke. – Vélhetően sokan meglepődtek ezen kijelentésemen, de az utóbbi időkben többen azon munkálkodtak a háttérben, hogy ezt a viadalt ne rendezhessük meg. Ám végre pont került az ügy végére, s marad minden az előzetes tervek szerint! A múlt héten a nemzetközi szövetség egyik funkcionáriusa, a lengyel Marek Wojaczek a Gázvezeték utcán járt, s alaposan megvizsgálta az egész létesítményt. A szakember előirányzott változtatásokat, amelyeket véghez kell vinnünk a versenyig, de emellett kijelentette, a stadion alkalmas a viadal megrendezésére, így mi adhatunk otthont az elődöntőnek. Bízom benne, most már lenyugodnak a kedélyek, s mindenki arra koncentrál, hogy a magyar versenyzők a lehető legjobban szerepeljenek a világversenyeken – fogalmazott a hajdúsági klubvezető.

BN


Startlista

1. dán

2. Renat GAFUROV orosz

3. TABAKA József magyar

4. Josef FRANC cseh

5. Valentin GROBAUER német

6. Jakob THORSSELL svéd

7. BENKŐ Roland magyar

8. dán

9. Marat GATJATOV orosz

10. lengyel

11. román

12. Stanislav MELNYCHUK ukrán

13. Nicolás COVATTI olasz

14. John BERNARD francia

15. dán

16. Oliver BERNTZON svéd

17. magyar

18. magyar


[related-post post_id="3824666"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!