Sport

2019.02.10. 08:28

DVSE: csak a tisztes helytállásra futotta Miskolcon

Debrecen - Nem sikerült a bravúr a DVSE vízilabdacsapatának az OBI 12. fordulójában Miskolcon. Bár a találkozó első felében még jól tartották magukat Miroslav Bajin tanítványai, az esélyesebb MVLC végül négygólos sikert aratott felettük.

Debrecen - Nem sikerült a bravúr a DVSE vízilabdacsapatának az OBI 12. fordulójában Miskolcon. Bár a találkozó első felében még jól tartották magukat Miroslav Bajin tanítványai, az esélyesebb MVLC végül négygólos sikert aratott felettük.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az MVLC érezhetően bizonyítani akart saját közönsége előtt a múlt heti gyengébb teljesítményért. Bowen góljára Durik válaszolt szinte azonnal, majd Dőry Farkas egy megúszás után jelezte, komolyan gondolják a miskolci pontszerzést (1-2). Sasa Misic percei következtek, aki előbb centerből, majd fórból volt eredményes, megfordítva ezzel az eredményt a negyed derekára. Bár Fekete Gergő egy szép góllal egyenlíteni tudott, a montenegrói harmadik találata után maradt az egygólos hazai előny.

A folytatásban is lendületben maradtak a borsodiak, Bedő Krisztián két gyors góljával már háromra hízott a differencia. Nem adta fel a DVSE, Stefan Vidovics fórból, majd Kovács Gábor akcióból fújt ébresztőt övéinek (6-5). A félidő hajrája azonban a Miskolcnak sikerült jobban, Misic és Nagy révén visszaállították a nagyszünetre a közte hármat.

A fordulás után sem változott a játék képe, a hajdúságiak továbbra is nagyon elszántan játszottak, de az MVLC minden egyes hibát könyörtelenül kihasznált, így két gólnál nem tudtak közelebb férkőzni. A jóval nagyobb rotációval rendelkező vendéglátók a harmadik nyolc perc végére ismét ritmust tudtak váltani, és Lőrincz Bálint találata után már 11-7-el várhatták a záró felvonást. A végére mindkét csapat szemmel láthatóan elfáradt, és az addigi parádés támadójátékot erőlködés váltotta. Mindkét fél csak egyszer tudott túljárni a kapusok eszén, így végül négygólos miskolci siker született.

A mérkőzés előtt a debreceni pólósok fél szemmel a közvetlen riválisokat is figyelték. Ami mindenképp jó hír, hogy a sereghajtó Kaposvár legyőzte idegenben a Vasast, így az angyalföldiek kiszálltak a felsőházért vívott küzdelmekből. Az UVSE viszont 8-7-re legyőzte a Tatabányát, így két fordulóval az alapszakasz vége előtt már csak három pontra van a negyedik helyen álló DVSE-től.

PannErgy_MVLC-Miskolc – DVSE 12-8 (4-3, 4-2, 3-2, 1-1)

MVLC: Csoma – Manicevic, Bowen 1, Vadovics, BEDŐ 2, Lőrincz 1, Stojanovic csere: Vismeg, Hornyák, Nagy Á. 1, MISIC 5, MILICIC 2, Szőke.

DVSE: Kósa – DÓRY 2, DURIK 2, VIDOVICS 2, Kovács 1, Fekete 1, Macsi P. csere: Smitula, Zsilák, De Rosa, Dienes, Fejős, Macsi M.

Miroslav Bajin: Azt kell, hogy mondjam, hogy ebben a meccsben most jóval több volt. Mindenképp szerettünk volna legalább egy pontot szerezni, de ez most nem sikerült. Sokat gyakoroltuk a zónát, hogy centerből ne kapjunk ennyi gólt, de valamiért nem sikerült ezt megoldanunk. Az előnyöket is rossz százalékban értékesítettük, sokkal türelmesebbnek kellett volna lennünk. Összességében ezek miatt kaptunk ki, de nem adjuk fel, megyünk tovább. A hátralévő két meccsünkön sem mi vagyunk az esélyesek, de mi mindent meg fogunk tenni hazai pályán, ismét nagy szükség lesz a szurkolóinkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!