Sport

2018.03.16. 10:12

A megfázást és ellenfelét is legyűrte a debreceni harcos

Debrecen - Kálucz Martin sikerrel tért vissza a kötelek közé, pontozással verte riválisát.

Debrecen - Kálucz Martin sikerrel tért vissza a kötelek közé, pontozással verte riválisát.

Szombathelyen rendezték meg múlt hétvégén a Fight Arena második felvonását: a rangos nemzetközi küzdősportgálán az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a 170. évforduló alkalmából. Osztrák-magyar pofonváltásra került sor a Vas megyei városban, harminc sportoló mérte össze erejét három különböző szakágban. A tornán a Taskó Fighting kiváló harcosa, a sérülésből visszatérő Kálucz Martin is érdekelt volt, az ifjú sportember végig uralta a mérkőzést Samuel Elijash-val szemben, és végül pontozással kerekedett felül.

Már az elején megingott

– Kiválóan sikerült a felkészülésem, a kondimmal nem volt baj, ugyanakkor a meccs előtti két-három napban a megfázás kerülgetett, így jobbnak láttam, ha beosztom az erőmet. Ellenfelem már az első ütésváltás után megingott, majdnem hátraesett, de csak összekapta magát, és ment tovább a küzdelem. Három meneten át püföltem, nem bántam, hogy végigment a csata, élveztem minden percét. Többször is meg kellett állítani egyébként az összecsapást, a másik srác egyfolytában vérzett. Pontozással nyertem, úgymond tanárival megoldottam a meccset. Egyébként szuper volt a szervezés, ritkán tapasztaltam eddig Magyarországon ilyen profi hozzáállást – idézte fel a történteket Kálucz, aki szíve szerint már hétfőn edzésbe állt volna, azonban szinte lábra se bírt állni, a bokája is fáj, illetve zúzódásokkal van tele.

– Ezek a kisebb sérülések ilyenkor megszokottak, mindent megteszek, hogy minél hamarabb regenerálódjak, megyek például jégkabinozni, mert mindenképp ott akarok lenni Nyíregyházán március 24-én. Az már eldőlt, hogy nem Imre Zsolt ellen fogok kiállni, mert visszamondta, jelenleg keresik a riválist – fogalmazott a 25 éves sportoló, aki hozzátette, nagyon örült, hogy már nyoma sincs a kéztöréseinek

Azt is megtudtuk, hogy a rangos gála után máris három felkérést kapott különböző helyekre Kálucz, aki ezek alapján úgy érzi, meggyőző lehetett a produkciója.

A fiatal harcos megemlítette, egyesülete, a Taskó Fighting, unokatestvére, Taskó Rodrigó, és edzője, Lókodi Attila nélkül biztos nem tudott volna ilyen kiváló teljesítménnyel előrukkolni, amihez még a nyíregyi Gönczi Team is hozzájárult.

SZADÓ


[related-post post_id="3790152"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!