Sport

2018.01.03. 07:42

Bowling: év végén is legurítottak párat, dőltek a bábuk

Debrecen - Remekül szerepeltek a debreceni bowlingosok a Karácsony Kupán.

Debrecen - Remekül szerepeltek a debreceni bowlingosok a Karácsony Kupán.

A Cívis Bowling Team csapata (Ábrók Andrea, Hárnási Ferenc, Hárnási Ferencné, Tolnai Tibor, Harsányi Sándor) látogatást tett határon túli sporttársaiknál Székelyudvarhelyen, a 2017-es Karácsony Kupán.

A nemzetközi mezőnyben három kategóriában (A, B és junior) indulhattak a versenyzők. A debreceniek átlaguk alapján egy kivétellel a B kategóriába soroltattak, de részt vehettek az A mezőnyben is.

A selejtezőben felemás módon alakult a sorrend: A kategóriában Hárnási Ferenc és Tolnai Tibor sem sokkal csúszott le a döntőkről. Viszont az öt induló versenyzőből három is bejutott a B kategória hat fős döntőjébe, sőt eredménye alapján Hárnási Ferenc is ott lehetett volna, de néhány tizeddel 170 fölött volt az átlaga, így ő nem szerepelhetett az A döntőben.

A fináléban nagyon sikeresek voltak a cívisvárosiak. A kissé szokatlan lebonyolításnak köszönhetően utolsó pillanatig nyílt verseny zajlott, ahol mindenki játszott minden riválisa ellen egy sorozatot. Harsányi Sándor három győzelemmel 996 pontot gyűjtött és első lett, Hárnási Ferencné egy sikere 891 egységet és harmadik helyet ért, Tolnai Tibor két diadallal és 881 ponttal ötödikként zárt.

Kezdődik a Cívis Egyesület által szervezett Regionális Bowling Csapatbajnokság, amire még az utolsó pillanatban is lehet jelentkezni. Ugyancsak januárban játssza a Cívis Bowling Team az NB I. harmadik helyéért zajló oda-visszavágós mérkőzéseit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!