Sport

2017.11.08. 14:22

Mát öt győzelemnél tart az Eötvös DSE

Debrecen - Ismét játszmavesztés nélkül győzött a DSZC-Eötvös DSE az NB II-es röplabdabajnokságban.

Debrecen - Ismét játszmavesztés nélkül győzött a DSZC-Eötvös DSE az NB II-es röplabdabajnokságban.

A debreceniek legutóbb a harmadik fordulóban hagyták el vesztesen a pályát, azóta a Nyíregyháza NB II-es csapatát, a keleti csoport tavalyi bajnokát, a Miskolci Vasutas SC-Miskolci Városi Sportiskolát és az NB I-es Testnevelési Főiskola SE U21-es gárdáját is játszmaveszteség nélkül győzték le.

Múlt hétvégén az egyaránt négy-négy győzelemmel álló DSZC-Eötvös DSE és a fővárosi Hercules SE játékosai próbálták legyőzni egymást, annak érdekében, hogy a dobogóra férkőzhessenek. A Hercules SE-nek 12, míg a debrecenieknek 10 pontjuk volt a találkozó előtt.

Rontott hazai nyitással kezdődött a mérkőzés, a Hercules SE az első szett elején máris meglépni látszott. A cívisvárosiak többször is felzárkóztak, de az egyenlítés sokáig nem sikerült. Hiába próbálkozott a hazaiak edzője időkéréssel és cserékkel, egy-egy hiba mindig becsúszott; sőt a fővárosiak ismét négy pontosra növelték előnyüket. Aztán mégis sikerült utolérni a vendégeket, térfélcseréig már csak debreceni pontok születtek.

A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, néhány valóban parádés labdamenetnek is tapsolhattak a nézők. A harmadik játékrészben már egyértelműen a hajdúságiak akarata érvényesült, fokozatosan növelték előnyüket és végül meggyőző fölénnyel nyertek.

Hét mérkőzés után két vereséget és öt győzelmet tudhat magáénak az Eötvös, amely legközelebb november 12-én, vasárnap 14 órától városi rangadót játszik a DEAC ellen a DESOK-ban.

HBN


A tények

DSZC-Eötvös DSE – Hercules SE 3:0 (22, 17, 16)

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Kiss Viktória, Miholecz Melitta, Barnucz Gréta. Csere: Domonkos Kitti, Kovács-Miskolczi Noémi, dr. Kovács Katalin. Edző: Szombathy András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!