Sport

2017.11.06. 11:54

DVSC: küzdelem, játék, hangulat

Debrecen - Mészáros Norbert: két elkerülhető góllal kaptunk ki a Ferencváros otthonában.

Debrecen - Mészáros Norbert: két elkerülhető góllal kaptunk ki a Ferencváros otthonában.

Egy játékosnak ez a minden, hogy egy ilyen mérkőzésen játsszon, hiszen itt végre futballhangulat volt. Telt ház, szurkolás, ez a játékos álma. Az pedig teljesen mindegy, hogy az ellenfelet vagy éppen bennünket buzdítanak, itt a hangulat a lényeg."

Mészáros Norbert, a DVSC védőjátékosa ezzel kezdte a Ferencváros ellen idegenben lejátszott, és 2-1-es hazai sikerrel zárult NB I-es bajnoki mérkőzés értékelését.

A Loki szombaton a Groupama Arénában csaknem 20 ezer néző előtt vendégszerepelt. Hosszú idő után kint volt a zöld-fehérek többezres szurkolói magja, akik a jelenlétüket folyamatos buzdítással, és olykor fény-, hang- és füsteffektekkel nyomatékosították.

Böde nem szerzett gólt

A találkozón végig pályán volt Mészáros Norbert, akinek játékából már az első percekben kiderült: Kinyik Ákossal együtt az a feladata, hogy a hazai csapat csatárát, Böde Dánielt Nagy Sándor kapuja előtt ne engedje labdához jutni. A két védő, de főleg a rutinos, igen jól helyezkedő és fejelő Mészáros folyamatosan ott volt a Ferencváros tizenhármasának közelében.

[related-post post_id="3669572"]

– Bödét soha nem könnyű őrizni, hiszen tudjuk milyen játékosról beszélünk. Rettenetesen erős, nagyon jól fedezi a labdát és kiválóan fejel. Azt a részét, hogy ezen a meccsen nem szerzett gólt, megoldottuk. Ám úgy érzem, két perc kivételével partiban voltunk a tabella éllovasával. Két elkerülhető gólt kaptunk, és főleg azt sajnálom, hogy nagyon gyors egymásutánban jött a hazai csapat két találata. Hogy miként estek a gólok, azt vissza kell néznünk videón, és azokat a helyzeteket ki fogjuk elemezni. Az azonban bizonyos, hogy a kapunk előtt mindkét találatnál nagyon magukra hagytuk a Ferencváros játékosait. Sajnos, a szépítő gólunk után már kevés volt az idő az egyenlítésre, pedig úgy érzem, az utolsó tíz percben lendületbe jött a csapatunk. Összességében főleg küzdelmes meccset vívtunk, amelyben voltak szép játékot hozó részek is. Sajnáljuk, hogy pont nélkül távozunk a Fradi otthonából.

[related-post post_id="3670284"]

Azzal, hogy a debreceniek vesztesen hagyták el a játékteret a szombati bajnoki találkozón, egy kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozat szakadt meg. – Nem sorozatokban, mérkőzésekben gondolkodunk, hanem a játékban. Ha a helyzeteinket kihasználjuk, az utolsó percekben jobban koncentrálunk, akkor pontot vihettünk volna haza a Ferencváros otthonából – tette hozzá A DVSC védője.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!