Sport

2017.09.20. 17:15

Kialakult a mezőny az utolsó debreceni versenyre

Debrecen - Valamennyi magyar élversenyző starthoz áll a debreceni csapatversenyen.

Debrecen - Valamennyi magyar élversenyző starthoz áll a debreceni csapatversenyen.

A szezon utolsó debreceni salakmotorversenyét rendezik szombaton 14 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban. A cívisvárosi viadal a háromfordulós magyar csapatbajnokság második verseny lesz.

A nemzetközi megmérettetésen négy egyesület méri össze erejét, s miután a csapatvezetők leadták a nevezésüket, mindössze egyetlen versenyző személye kérdéses. A nyírségi első fordulóban második helyezett Debrecen Speedway SE Tabaka Józsefet, Benkő Rolandot, az argentin Facundo Albint és az ukrán Marko Levisint küldi harcba. A Nagyhalászi Motorsportért SE a nyitó fordulóhoz hasonlóan csakis külföldi motorost indít, nevezetesen Andrij Kobrint, Dawid Lampartot, Viktor Trofimovot és Sztaniszlav Melnicsukot. A Speedway Club Gyula Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Denisz mellé Milen Manevet szerződtette erre a versenyre. A vasadi Arenamoto Hungary színeiben az már biztos, hogy Kónya Sándor, Moldvai András és a szlovák Patrik Búri ölt motorosruhát, a negyedik versenyző kiléte még kérdéses.

A 16 fős mezőny 20 etapban méri össze erejét. Külön izgalmakat ígér, hogy a csapatvezetők alkalmazhatják a világkupából jól ismert „taktikai fegyvereket”, a dzsókerezést és a cserét, mindezt akkor, ha 6 pontos lemaradásban vannak a vezető alakulattól.

A szombati rendezvényt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN


Startlista

Debrecen

1. Marko Levisin

2. Tabaka József

3. Facundo Albin

4. Benkő Roland

Gyula

5. Kovács Roland

6. Fazekas Denisz

7. Milen Manev

8. Magosi Norbert

Nagyhalász

9. Andrij Kobrin

10. Dawid Lampart

11. Viktor Trofimov

12. Sztaniszlav Melnicsuk

Vasad

13. Kónya Sándor

14. Patrik Búri

15. Moldvai András

16. ?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!