Sport

2017.07.10. 16:56

Jelentős jövés-menés a Balmaznál

Balmazújváros - Két légiós biztosan érkezik a gárdához, emellett több játékossal szóbeli megállapodást kötöttek.

Balmazújváros - Két légiós biztosan érkezik a gárdához, emellett több játékossal szóbeli megállapodást kötöttek.

Az OTP Bank Liga együttesei az utolsó simításokat hajthatják végre, hiszen szombaton elkezdődik a bajnokság 2017/18-as szezonja. A története első élvonalbeli szereplésére készülő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az előző hétvégén a Kazincbarcika ellen lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését. A találkozót a borsodiak kezdték jobban, Boros Gábor találatával már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A hajdúságiak a második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak: előbb Zsiga Ervin egalizált, majd Nemanja Andrics állította be a 2-1-es végeredményt.

Zajlanak a tárgyalások

Az újvárosiak kerete jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt hetekben. A vezetők már korábban megegyeztek a Ferencvárosban nevelkedő Haris Attilával és a szerb Nemanja Andriccsal, aki huszonnégy találatot termelt az élvonalban. Az országos sportnapilap értesülései szerint a Balmaz elöljárói újabb labdarúgókkal jutottak egyezségre. Ante Batarelo egyéves szerződést kötött, a horvát középpályás korábban már megfordult az alakulatnál. Bacsana Arabuli kontraktusa két esztendő múlva jár le, a grúz a támadóposztokon vethető be. Rajtuk kívül Pogacsics Krisztiánt, Póti Krisztiánt, Eke Uzomát, valamint Jurij Habovdát csupán egy hajszál választja el a megállapodástól, szóban már közös nevezőre jutottak a felek. Az is eldőlt, hogy Bokros Tibor marad Balmazújvárosban, már csak az a kérdés, ideiglenesen vagy végleg teszi át a székhelyét a Lokitól.

Természetesen nem csupán érkezőkről lehet beszámolni a Horváth Ferenc irányította egyletnél. Farkas Balázs ugyanazt az utat tette meg, mint Feczkó Tamás, vagyis az MTK-ban folytatja a pályafutását. Papp Ferenc Szegedre költözött, Gazsi Tamás a Szolnok kapuját őrzi, Hadházi Dávid, Kiss László, illetve Kapacina Kevin pedig jelenleg is csapatot keres magának. Ezekhez a futballistákhoz csatlakozhat Németh Ádám, Vachtler Csaba, Pintér Norbert és Viscsák György, akiknek a távozása elé nem gördítenek akadályt a balmazújvárosiak.

Sigér Dávidék a pontvadászat első játéknapján Felcsúton lépnek pályára, ahol a bajnoki cím egyik favoritja, a Videoton vár rájuk. Az ütközet vasárnap 17 órakor kezdődik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!