Sport

2017.07.14. 13:54

Debreceniek is indulnak a Nyári Siketlimpián

Debrecen - A törökországi Samsun városában rendezik meg a 23. Nyári Siketlimpiát július 18. és 30. között.

Debrecen - A törökországi Samsun városában rendezik meg a 23. Nyári Siketlimpiát július 18. és 30. között.

Magyarországot kilenc sportágban 27 versenyző képviseli, melyből öt sportoló valamilyen szempontból debreceninek vallja magát. A július 14-én megrendezett sajtótájékoztatón Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és Szilágyi László önkormányzati képviselő mutatta be a cívisvárosi hallássérült sportolókat.

Máté Gábor címvédő teniszezőként érkezik Törökországba, Bojtor Szabolcs, távfutás kategóriában indul. Maratonfutóként Bojtor László képviseli országunkat, Tulcsik Marcell és Kéri Dávid pedig atlétikában száll harcba. Az alpolgármester elmondása szerint ennek az olimpiának egyre nő a jelentősége, a jövő kedden kezdődő rendezvényen közel négyezer versenyző és ezer kísérő vesz részt.

Játékokkal az egyenlőségért

Szilágyi László önkormányzati képviselő, aki egyben a Magyar Atlétikai Válogatott edzője is, elmondta, nagy reményekkel utaznak ki a versenyre. – A 30-35 fokos melegben a maratonfutóknak lesz a legnehezebb feladatuk. A sportolás legnagyobb üzenete, hogy sérültként is sikeres lehet az ember, a fiúk eredményei példaértékűek a sérült, fogyatékkal élő gyerekek számára – fogalmazott.

Az alpolgármestertől megtudtuk, az önkormányzat folyamatosan ösztöndíjakkal támogatja az olimpikonok, paralimpikonok felkészülését. Az önkormányzat és a város nevében egy megható videóval buzdították a versenyzőket, melyben jelbeszéddel adták elő magyar himnuszt.

HBN–BK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!