Sport

2017.06.21. 12:45

A diáksport ünnepe lesz Debrecenben

Debrecen - Hat sportág ezerötszáz reménysége küzd meg egymással a cívisvárosban.

Debrecen - Hat sportág ezerötszáz reménysége küzd meg egymással a cívisvárosban.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Diákolimpia, idén harmincadik alkalommal rendezik meg az eseményt. A jubileumi megmérettetésnek Debrecen ad otthont. A hivatalos megnyitót szerdán tartották, míg a versenyekre csütörtök és szombat között kerül a sor. A klasszisjelöltek egyebek mellett a Főnix Csarnokban, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, továbbá az Oláh Gábor utcai stadionban bizonyíthatják rátermettségüket.

Kitűnő bizonyítvány

Balog Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a múlt heti sajtótájékoztatón elárulta, azért esett a választásuk a cívisvárosra, mert házigazdaként több fontos sporteseményen vizsgázott jelesre az utóbbi években. Kiemelte, a dobogósok tíz pluszpontot kapnak a felvételi során. Az egykori öttusázó köszönetet mondott a debreceni önkormányzatnak, amely anyagi és erkölcsi támogatást nyújtott a szervezés során.

Dr. Papp László polgármester hozzátette, az a céljuk, hogy mindenki remekül érezze magát, illetve felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak az indulók és a kísérőik. Megjegyezte, a helyiek nyolc hajdúsági egylet sikeréért szoríthatnak.

Népes mezőny

A jövő reménységei atlétikában, úszásban, kosárlabdában, röplabdában, labdarúgásban, valamint kézilabdában küzdhetnek meg egymással. Ezerötszáz tehetség húz szerelést az idei Diákolimpián, a csapatsportágak közül a futball számít a legnépszerűbbnek, hiszen húsz alakulat álmodozhat a végső sikerről, a többiben tizenhat együttes indul. Atlétikában az egyéni számok mellett sor kerül csapatversenyre is, ezen huszonhárom-huszonhárom fiú és lány gárda csap össze az aranyéremért.

A sportesemények mellett további színes programokkal várják az érdeklődőket a zárónapon a Főnix Csarnok parkolójában, többek között sporttörténeti kiállítás, különböző sportágak bemutatói (tenisz, teqball, sportlövészet) teszik teljessé a programot. A kilátogatók találkozhatnak a Loki legendájával, Dombi Tiborral, valamint a magyar női kézilabda-válogatott kapusával, Kiss Évával, aki a Győri Audi ETO KC gárdájával idén Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett. A gyerekek sem unatkoznak majd, ők ugrálóvárban, trambulinozás közben vagy falmászás során vezethetik le fölösleges energiájukat. A záróceremónia részeként a népszerű Children of Distance zenekar ad koncertet.

HBN


A megyét képviselik

  • Fiú kézilabda: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola
  • Leány kézilabda: Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium (Hajdúnánás)
  • Fiú kosárlabda: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
  • Leány kosárlabda: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
  • Labdarúgás: Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Nádudvar), Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
  • Fiú röplabda: Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
  • Leány röplabda: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!