Sport

2017.02.26. 18:08

Már kieső helyen a Loki

Debrecen - Kikapott Kispesten a DVSC, mely így visszacsúszott a tabella 11. pozíciójába.

Debrecen - Kikapott Kispesten a DVSC, mely így visszacsúszott a tabella 11. pozíciójába.

Már előzetesen is tudni lehetett, hogy küzdelmes kilencven perc vár a DVSC játékosaira szombaton délután, az OTP Bank Liga 21. fordulójában, a Budapest Honvéd otthonában. A debreceniek nem életük szezonját futják, a Kispest viszont nagyon jó formát mutat, ezt a csapatok tabellán elfoglalt helyezése is jól példázza, a Loki a tizedik, míg a Honvéd a második pozícióból várta az összecsapást.

Az első perctől a hazaiak domináltak, és több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani. A piros-fehérek is próbálkoztak, a 14. percben Feltscher jobb oldali beadása után Lovcsis mentett a kapu előtt. Danilovicsnak is akadt dolga, a cívisvárosiak kapusának Lanzafame lövését kellett hárítania, illetve az exlokista Laczkó is veszélyeztetett.

A 22. minutumban cserélni kényszerült a DVSC, Feltscher sérült meg, helyére Szuk érkezett. A dél-koreai labdarúgó beállásával kicsit felpezsdült a vendégek játéka, ám ez is kevésnek bizonyult, nem nagyon tudtak mit kezdeni Leonel Pontes tanítványai az öt védővel felálló Honvéddal.

A végén dőlt el

A szünet után is maradt a hazai fölény, ám ez gólokban nem mutatkozott meg, így Marco Rossi úgy döntött, a védő Bobál helyett a csatár Kabangut hozza be. A kongói ziccerbe is került, ám ez kimaradt, majd nagy bravúrral Danilovics ütötte ki Eppel löketét.

Küszködtek a felek, a szép megoldásokkal adósok maradtak a gárdák. Úgy tűnt, 0–0-val zárul az összecsapás, ám a 85. percben Kabangu pontos keresztlabdáját Eppel vette mellre, majd tüzelt, 1–0. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a Loki ezúttal sem tudott pontot szerezni, aminek következtében visszacsúszott a kiesést jelentő, 11. helyre, a Kispest pedig feljött a listavezető pozícióba.

A DVSC március 4-én, szombaton 15.30-tól a Diósgyőrt látja majd vendégül a Nagyerdei Stadionban.

HBN


Budapest Honvéd – DVSC 1-0 (0-0)

Bozsik-stadion, 2019 néző. Vezette: Berke (Varga Zs., Lémon)

Honvéd: Gróf - Ikenne-Kink, Lovrics, Kamber, Bobál (Kabangu 62.), Laczkó (Baráth 83.) - Gazdag, Hidi, Koszta (Zsótért 75.) - Eppel, Lanzafame

DVSC: Danilovics - Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi - Feltscher (Szuk 22.), Tőzsér, Szekulics, Jovanovic (Chuka 87.) - Holman (Filip 75.) - Handzic

Gól: Eppel (85.)

Sárga lap: Brkovics (92.)


A labdarúgó OTP Bank Liga huszonegyedik fordulójában a DVSC Budapesten lépett pályára a Honvéd ellen szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

A Budapest Honvéd került az élre a labdarúgó OTP Bank Liga tabelláján, mivel a 21. fordulóban a hajrában szerzett góllal legyőzte a Debrecent, a Videoton pedig döntetlent játszott a Ferencvárossal.

A Budapest Honvéd 1-0-ra győzött szombaton a Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!