Sport

2017.02.27. 14:39

DVSC: sorsdöntő mérkőzés következhet

Debrecen - A Loki számára a két hazai találkozón nem lehet mentség, most már nyerni kell.

Debrecen - A Loki számára a két hazai találkozón nem lehet mentség, most már nyerni kell.

Nem akármilyen felzúdulást keltett a DVSC szombati veresége, pedig „csupán” annyi történt, hogy az időközben éllovassá előlépett Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte az alsóházhoz tartozó Lokit. A felháborodást az váltotta ki a debreceni szurkolók körében, hogy immáron kieső helyre kerültek a piros-fehérek. Ehhez pedig egy eléggé veszélytelen játék is párosult, ami már valóban sok volt a jóból.

Nem így tervezték

- Nagyon nehéz megélni, hogy most már kieső helyen áll a csapat, természetesen nem így terveztük a kispesti összecsapást sem - ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Holman Dávid, a hajdúsági alakulat huszonnégy esztendős támadója. - Sajnos már a támadásépítések során rossz megoldásokat választottunk, ezért nem volt több veszély a játékunkban. Nagy kár érte, mert nem verhetetlen csapat a Honvéd sem - mondta a futballista, aki azt is hozzátette, semmiképpen sem szabad csüggedniük.

Szégyenletes szereplés

- Nincs mese, javítanunk kell, mert szombaton a Diósgyőr ellen hatpontos összecsapás következik. Vízválasztó lesz a meccs, ahogyan nagyon fontos lesz az azt követő, Paks elleni hazai is. Szerettünk volna a Fradi és a Honvéd ellen minimum négy pontot szerezni, de a most következő mérkőzések mindennél fontosabbak - jelentette ki Holman Dávid.

A labdarúgó szerint nem egyformán élik meg a kudarcot a csapaton belül, hiszen minden ember más. - Én nem vagyok túlságosan stresszes, inkább motivál, hogy ezt a szégyenletes helyezést minél előbb elfeledtessük.

Ehhez le kell győznünk a DVTK-t minden áron, mással nem elégedhetünk meg a Nagyerdei Stadionban

- fogalmazott Holman.

A kiesés ellen folytatott küzdelemben közvetlen riválisnak tekintett diósgyőriek szombaton 15.30-kor vizitálnak a cívisvárosban. A 10. helyen álló borsodi gárdának ugyanúgy 21 pontja van, mint a tizenegyedik pozícióban veszteglő DVSC-nek, azonban a több győzelme miatt a DVTK áll előrébb. A vendégek eddigi két tavaszi bajnokijukat egyaránt elvesztették a Mezőkövesd és az MTK ellen, a Loki pedig egy pontot szerzett idén, és nem rúgott gólt az utóbbi öt meccsén. A legnagyobb problémával tehát a támadó szekcióban kell szembesülnie Leonel Pontesnek, akinek további sikertelenség esetén egyre forróbb lehet a Debrecen kispadja. A portugál mester sorsát is befolyásolja tehát, mire megy csapata a miskolciak ellen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!